Mātes dienu grib pavadīt bez bērniem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Britu sievietes atklājušas, ko viņas vēlas saņemt Mātes dienā, kas Lielbritānijā šogad tiek svinēta 22. martā, — dienu bez saviem bērniem.

Diena bez ģimenes kļuvusi par populārāko atbildi jaunā aptaujā, kurā 500 māmiņām tika jautāts, kādu dāvanu viņas vēlas saņemt Mātes dienā. Šādu aptaujas variantu izvēlējās 22% respondentu, tomēr tikpat daudzas atbildēja, ka visvairāk priecātos par puķu pušķi.

19% aptaujāto sieviešu izvēlējās apsveikumu kartīti, 14% — šokolādi, 12% — smaržas, un tikai 11% atbildēja, ka vēlētos pavadīt laiku ar bērniem.

«Esmu tik priecīga, ka mātes beidzot atzīst, ka bērni nav vienīgais, kas ir viņu dzīvē,» komentēja kultūras antropoloģe Džīna Smita. «Ja viņas var atļauties vienu dienu gadā veltīt pašām sev, pārējās 364 dienas viņas būs daudz labākas mātes.»

Aptauju rīkoja Londonas māmiņu klubs «Cupcake», topošās māmiņas un viņu ģimenes.

«Bieži vien pirmais, no kā atsakās māmiņas, ir viņas pašas, tāpēc Mātes diena ir ideāla iespēja veltīt mazliet laika sev,» atzina kluba «Cupcake» dibinātāja Kaena Hastinga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu