«Maxima» algās un darba apstākļu uzlabošanā šogad ieguldīs miljonus (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mazumtirdzniecības uzņēmums «Maxima Latvija» darba algu palielināšanā un darba apstākļu uzlabošanā šogad kopumā ieguldīs 6,4 miljonus eiro, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» uzsver «Maxima Latvija» jaunā vadītāja Jeļena Kondrašova.

«Maxima Latvija» šogad paredzējusi īstenot «Pārmaiņu plānu», kura mērķis ir uzlabot darbinieku darba apstākļus, drošību veikalos un atgūt cilvēku uzticību, tā, piemēram, jau no februāra ir veiktas darba samaksas izmaiņas tirdzniecības darbiniekiem - pirmo algu pēc jaunajām likmēm darbinieki ir jau saņēmuši, stāstīja Kondrašova.

Salīdzinot ar «Maxima» Lietuvā, kur šogad gandrīz par astoņiem miljoniem eiro tiek palielināts darba samaksas fonds, Latvijā, īstenojot izmaiņas darba samaksas politikā, darba algu fonds ir pieaudzis par 5,4 miljoniem eiro.

«Salīdzināt Latvijas un Lietuvas investīciju apjomus nebūtu korekti, jo Latvijā darbinieku skaits ir divkārt mazāks, turklāt Lietuvā algu fonda pieaugums ir saistīts arī ar jaunu veikalu atvēršanu, tāpēc arī summas algu fonda pieaugumā ir atšķirīgas,» intervijā skaidroja Kondrašova.

Lai uzlabotu darba apstākļus, neskaitot algas, plānots ieguldīt miljonu eiro.

Piemēram, kasieriem aprīļa laikā tiks nomainīti krēsli pret ergonomiski pareiziem. «Šos krēslus izmanto populārā kompānija «Lidl», kura tos izstrādāja, testēja uz saviem kasieriem un patentēja,» stāstīja Kondrašova. Arī «Maxima Latvija» kasieri tos atzina par labiem, piebilst jaunā vadītāja.

Viens ergonomiskais krēsls maksā 269 eiro, un kopumā tiks nomainīti 600 krēsli.

Papildus krēslu nomaiņai aprīlī tiks ieviestas arī jaunas darba formas visiem darbiniekiem, atklāja Kondrašova.

Formām būs speciāls materiāls, kas neuzsūks smakas, neburzīsies un būs vieglāk kopjams, formas būs gan ziemas, gan vasaras sezonai, kā arī vairs nebūs kaklasaišu, kuras bija nomocījušas kasierus, intervijā stāsta Kondrašova.

«Tāpat, lai būtu, kur ielikt cenotāju, skeneri un citus sīkumus, paredzētas ir arī somiņas, kuras būs ērti nēsājamas uz pleca,» piebilst Kondrašova.

Jau ziņots, ka 2013.gadā «Maxima Latvija» apgrozījums bija 660,3 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar 2012.gadu ir kāpums par 4%. «Maxima Latvija» veikalu apgrozījums 2012.gadā sasniedza 640,82 miljoni eiro. Koncerna peļņa 2012.gadā bija 20,4 miljoni eiro.

«Maxima Latvija» dibināta 2000.gada 29.novembrī. Koncerna pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. «Maxima Latvija» mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais «Vilniaus Prekyba UAB», kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais «Lincoln Land Erste B.V.».

Pērn 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu