«Maxima» krīzes vadības grupas vadītājs paziņo, ko uzņēmums plāno darīt (193)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Veikalu ķēdes «Maxima» īpašnieka, holdinga «Vilniaus prekyba» akcionārs Igns Staškevičs, kuram uzticēts vadīt izveidoto uzņēmuma krīzes vadības grupu, otrdien preses konferencē Latvijas iedzīvotājiem atvainojās par uzņēmuma «Maxima» vadības līdzšinējo rīcību un solīja, ka uzņēmums krasi mainīsies.

«Atvainojos, ka kompānija nedarīja visu iespējamo, lai novērstu veikala sabrukšanu. Patiesi žēl, ka «Maxima» komanda nevarēja glābt darbiniekus, pircējus, ka gāja bojā drošsirdīgie glābēji. Atvainojos par mūsu rīcību, maldinošo komunikāciju un aizvainojošajiem izteikumiem pagājušajā nedēļā,» sacīja Staškevičs.

Viņš atzina, ka Latvijas iedzīvotāji patlaban pārdzīvo grūtu laiku un «Maxima» ir līdzatbildīga notikušajā. «Darīsim visu iespējamo, lai garantētu telpu drošību un uzlabotu darbinieku darba apstākļus,» teica viņš, piebilstot, ka ar to tiek domāts, ka katram «Maxima» darbiniekam jābūt pienācīgai algai un darba apstākļiem.

«Algu situācija tiks pārskatīta. Zināmas neatbilstības atalgojumā ir pamanītas, tomēr «Maxima» Latvijas tirgū ar to īpaši neizceļas. Lai piesaistītu labāko darbaspēku, svarīgas ne tikai algas, bet gan kultūra un vērtības. Tas, ko nepieļausim, ir jebkāda iedomība no «Maxima» puses. Tas, manuprāt, ir pienācīgs sākums,» sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Staškevičs solīja, ka personīgi uzraudzīs, kā uzņēmums mainīs iekšējo kultūru. «Es nedomāju, ka rebrendings būtu piemērots risinājums šajā situācijā. Ja kompānija nomainīs tikai logo, visi atcerēsies ilgu laiku tikai veco. Nepieciešams mainīt attieksmi. Svarīgākais mainīt uzņēmuma saukli.»

Jau tagad uzņēmums ir sācis pārmaiņas – ir veikta vadības nomaiņa, notiek komunikācija starp «Maximu» Latvijā un uzņēmumu Viļņā. Sākta iekšējā izmeklēšana, palīdzības sniegšana cietušajiem.

Visi solījumi izmaksāt pabalstus traģēdijā cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem tiks izpildīti, uzsvēra «Maxima» pārstāvis.

Runājot par nenotikušo cilvēku evakuāciju pirms traģēdijas, Staškevičs teica, ka uzņēmumā, iespējams, bija pierasts ignorēt signalizāciju. «Bet pat tad, ja tā ir viltus trauksme, pret to ir jāizturas ļoti nopietni, tas ir skaidrs pēc notikušā.»

«Maxima» uz laiku ir apturējusi plānus par jaunu veikalu atvēršanu, bet par turpmāku attīstību varēs runāt vien pēc tam, kad tiks atrisināta krīze.

Viņš pauda pārliecību, ka pēc kāda laika varēsim apskatīties un izdarīt secinājumus, ka «Maxima» kļuvusi labāka kompānija.

Komentāri (193)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu