«Maxima» lauž sadarbības līgumu ar «Plus punktu» (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pamatojoties uz līguma saistību nepildīšanu, vairākos mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA «Plus punkts» veikalos, kas atradās SIA «Maxima Latvija» tirdzniecības centros, ir atslēgta elektrība, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprina «Maxima» Zīmola un komunikāciju departamenta direktore Viktorija Gulbe.

Viņa norāda, ka «Maxima Latvija» nomnieku īres līgumos ir nosacījums, kas paredz, ja nomnieks nepilda savas saistības, piemēram, ilgāku laika periodu nemaksā īres naudu par telpām, tad līgums tiek lauzts. «Šajā konkrētajā gadījumā īrnieks nav pildījis savas saistības, izveidojies parāds par nomas maksu un komunālajiem maksājumiem, tādēļ ar 17.septembri nomas līgums ir lauzts.»

Tiesa, cik liels parāds ir izveidojies «Plus punktam», Gulbe neatklāj. Tikmēr viņa atzīmē, ka «Plus punkta» tirdzniecības punktos patlaban ir atslēgta elektrība «Maxima XXX» veikalā Kārļa Ulmaņa gatvē 88a, Rīgā, un «Maxima XX» veikalā, kas atrodas Dzelzavas ielā 6A, Rīgā.

Kopā «Plus punkta» veikali līdz šim brīdim atradās 12 «Maxima» veikalos. Taču, nav zināms vai visos «Maxima» esošajos «Plus punkta» veikalos ir atslēgta elektrība. Pagaidām apstiprinājums ir par iepriekš minētajiem diviem veikaliem. Taču, tā kā par šo lietu atbildīgā persona patlaban nav Latvijā, nav pieejama plašāka informācija.

Bet, piemēram, SIA «Rimi Latvia» pārstāve Laura Podskočija atzīmē, ka «Rimi» nav sadarbības līguma ar uzņēmumu «Plus punkts».

Savukārt Preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmuma SIA «Preses serviss» pārstāve Inga Samoviča atzīst, ka laikā kopš 6.septembra līdz šim brīdim ar uzņēmumu «Preses serviss» neviens no «Plus punkta» pārstāvjiem nav sazinājies.

«Diemžēl, bet ar mums neviens no «Plus punkta» nav sazinājies, un mēs arī esam viņiem nosūtījuši brīdinājumu par maksātnespēju. Saskaņā ar likumdošanu parādnieka uzņēmums ir trīs nedēļas iepriekš jābrīdina par maksātnespējas pieteikumu, ko arī esam izdarījuši. Pēc šī termiņa vērsīsimies tiesā. Taču patlaban to kārto mūsu juristi, tādēļ precīzi nepateikšu, bet, cik saprotu, pieteikumu tiesā varēsim sniegt 41.nedēļas vidū, tas ir, nedēļā, kas ilgst no 7.oktobra līdz 13.oktobrim,» stāsta Samoviča.

Viņa arī informēja, ka «Preses serviss» ir saņēmis informāciju par to, ka daļa «Plus punkta» darbinieku jau ir saņēmuši darba uzteikumu. «Par atlaišanu uzzinājām nu jau no bijušajiem «Plus punkta» darbiniekiem.»

«Nozare.lv» līdz šim nav izdevies sazināties ne ar esošo, ne līdzšinējo uzņēmuma valdi.

Kā vēstīts, mazumtirdzniecības uzņēmums SIA «Plus punkts» nonācis atpakaļ pie iepriekšējā īpašnieka - Lihtenšteinas kompānijas «Ibofa Establishment», liecina «Firmas.lv» informācija.

Izmaiņas reģistrētas 28.augustā, kad reģistrētas arī izmaiņas valdes sastāvā. No 28.augusta par vienīgo valdes locekli kļuvusi Tatjana Takčidi, nomainot līdzšinējos valdes priekšsēdētāju Svetlanu Kiseļovu un valdes locekli Raiti Kvēpu.

Uzņēmuma pārstāvji nekādus komentārus biznesa portālam «Nozare.lv» nesniedza.

No 8.marta par SIA «Plus punkts» 100% daļu īpašnieku kļuva SIA «Plus punkts Holding Ltd», kuru kontrolē Dānijas investori, kas plāno strauju attīstību visā Baltijā. Mazumtirdzniecības ķēdes iegāde veikta, «Plus Punkts Holding Ltd» atpērkot kapitāldaļas no iepriekšējiem dalībniekiem.

Jau vēstīts, ka «Plus punkta» veikalos pirms aptuveni divām nedēļām atkal apturēta e-talonu tirdzniecība, kā arī preses izdevumu piegādes, jo uzņēmums atkārtoti nav nokārtojis finansiālās saistības pret pakalpojumu sniedzējiem. Kopējā parādsaistību summa, ko «Plus punkts» ir parādā uzņēmumiem «Preses serviss» un «Rīgas kartes», varētu būt mērāma ap 200 000 latu.

«Rīgas kartes» pārstāvis Aleksandrs Brandavs gan pauda bažas, ka «Plus punkts» varētu «aiziet pa burbuli», jo pēc īpašnieku maiņas sākušās nesaskaņas tā vadībā. Bažas par uzņēmuma turpmāko darbību pauda arī «Preses servisa» pārstāve Samoviča.

Kā vēstīts, šogad jau vienu reizi e-talona tirdzniecība «Plus punkta» veikalos tika apturēta no 25.aprīļa līdz maija beigām, jo uzņēmums nebija atmaksājis SIA «Rīgas karte» naudu par pārdotajiem e-taloniem. No 22.aprīļa sadarbību ar «Plus punktu» uz laiku bija pārtraucis arī preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums SIA «Preses serviss», jo tirgotājs ir ilgstoši kavējis maksājumus par piegādātajiem preses izdevumiem. Kavētās parādsaistības pārsniedza 190 000 latu, tomēr uzņēmums tās nosedza, un maija nogalē preses izdevumu piegāde «Plus punkta» veikaliem tika atjaunota.

Mēneša laikā gan uzņēmumam izdevās parādus samaksāt un atjaunot gan preses piegādi, gan e-talonu tirdzniecību.

Mazumtirgotāja SIA «Plus punkts» peļņa 2011.gadā pieaugusi 118,2 reizes, liecina «Firmas.lv» informācija. Uzņēmuma peļņa 2011.gadā bija 358 828 lati, bet 2010.gadā - 3035 lati. Savukārt «Plus punkta» apgrozījums 2011.gadā saruka par 4,7% - no 23,98 miljoniem latu 2010.gadā līdz 22,84 miljoniem latu 2011.gadā.

Dati par «Plus punkta» 2012.gada finanšu rādītājiem nav pieejami.

SIA «Plus punkts» dibināta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 572 594 lati.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu