«Maxima»: Minimālās algas paaugstināšana var palielināt slogu uzņēmējiem (102)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Minimālās algas paaugstināšana var palielināt slogu uzņēmējiem, biznesa portālam «Nozare.lv» uzsvēra mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA «Maxima Latvija» pārstāvis Ivars Andiņš.

Viņš norādīja, ka uzmanība drīzāk būtu jāvērš uz iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanu (IIN), nevis uz ikgadēju minimālās algas palielināšanu. IIN samazināšana būtu ieguvums gan sabiedrībai, gan uzņēmējiem.

««Maxima» strādājošo vidējā izpeļņa patlaban jau ir lielāka par minimālo algu, taču to nosaka nevis valdības lēmumi, bet situācija darbaspēka tirgū. Šī likumsakarība paliks spēkā arī turpmāk. Vienlaikus jāatgādina, ka Latvijas iedzīvotāju skaits pēdējos 12 gados ir samazinājies par 340 tūkstošiem jeb apmēram par 14% un tādam uzņēmumam kā «Maxima Latvija», kas par saviem esošajiem vai potenciālajiem klientiem uzskata visu sabiedrību, tas var nozīmēt arī proporcionālu klientu skaita sarukumu,» skaidroja Andiņš.

Viņš arī atzīmēja, ka palikušo iedzīvotāju pirktspēja vismaz pārtikas jomā būtiski nepieaug. Līdz ar to mazumtirdzniecībā vērojama negatīva un stagnējoša tendence, kas kopumā neliecina par kādu būtisku pozitīvu izaugsmi.

Kā ziņots, 7.novembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pauda uzskatu, ka būtu jāatgriežas pie ikgadējas minimālās algas paaugstināšanas, kā tas bija pirms ekonomiskās krīzes laikā.

Intervijā «Radio 101» premjers atgādināja, ka arī ekonomiskās krīzes laikā minimālā alga tika paaugstināta no 180 uz 200 latiem un arī turpmāk šo apmēru vajadzētu paaugstināt, tādējādi sabiedrībai skaidri parādot, ka darbs noteikti ir labāk apmaksāts.

Patlaban Latvijā minimālā alga ir 200 latu apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu