«Maxima» skaidro, kāpēc nenotika evakuācija (345)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Signalizācija sabrukušajā lielveikalā «Maxima» pirmo reizi ceturtdien atskanējusi plkst.16.21, uz to reaģējis objekta apsargs, taču pēc zonu apskates nekas netika konstatēts, preses brīfingā žurnālistiem sacīja SIA «Maxima» valdes loceklis Gintars Jasinsks.

Viņš uzsvēra, ka signalizācija reaģē uz dūmiem, pelniem un karstumu.

Jasinsks norādīja, ka signalizācija atskanēja vairākas, iespējams, pat desmit reizes, pēc kā apsargs devās pārbaudīt minētās zonas, taču nekas netika konstatēts, līdz ar to apsargs nepieņēma lēmumu veikt cilvēku evakuāciju. Tostarp Jasinsks pastāstīja, ka bija atskanējuši divi balss aicinājumi evakuēties.

Vaicāts, vai tomēr apsargam nevajadzēja veikt evakuāciju, uzņēmuma valdes loceklis paskaidroja, ka apsargs darbojās pēc instrukcijas un viņam nav iespējas improvizēt.

Viņš arīdzan atklāja, ka notikuma vietā ieradās arī kompānija, kas atbild par signalizāciju, taču tās pārstāvjiem nebija izdevies to atslēgt līdz pat nelaimes brīdim. «Signalizācija uzstādīta 2011.gadā. Domājams, ka labākā, kāda uz to brīdi bija pieejama,» sacīja Jasinsks.

Tāpat «Maxima» pārstāvis neapstiprināja aculiecinieku stāstīto, ka pirms nelaimes ēkā bijušas plaisas, vai novērotas vibrācijas.

Jautāts, vai «Maxima» zināja par būvdarbiem uz ēkas jumta un pagrabstāvā, Jasinsks norādīja, ka par to bija zināms, un, visticamāk, tas bija atrunāts līgumos.

Jasinsks norādīja, ka veikalā traģēdijas brīdī atradās 30 veikala darbinieki, no kuriem divi gājuši bojā. Bojāgājušo un cietušo ģimenēm «Maxima» sola kompensācijas, taču pagaidām par to apmēru nav izlemts.

SIA «Maxima Latvija» ir traģēdijā cietušās ēkas nomnieks. Tā ēkas daļa, kurā atrodas «Maxima» veikals, pieder SIA «Tinio», bet otra daļa, kurā notika deviņstāvu daudzdzīvokļu ēkas būvniecība, – SIA «Homburg Zolitude».

Komentāri (345)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu