«Maxima» vadība atklāj, kādas sekas atstājis pircēju boikots (205)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Maxima Latvija» apgrozījums 2013.gadā ir sasniedzis 660,3 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar 2012.gadu ir kāpums par 4%, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» atklāja jaunā «Maxima Latvija» vadītāja Jeļena Kondrašova.

Vadītāja arī atzina, ka pircēju boikots veikalos turpinās.

Apgrozījuma pieaugums Latvijā nav lielākais starp Baltijas valstīm, teica Kondrašova. «Lietuva un Igaunija mūs ir apsteigusi. Lietuvā apgrozījums palielinājies par 4,6%, bet Igaunijā - 13,5%. Igaunijā kāpums saistīts ar straujo «Maxima» tīkla attīstību, pagājušajā gada laikā atverot vairākus «Maxima XX» formāta veikalus, izpildot gada plānu.»

Savukārt par pērnā gada peļņu Kondrašova nevēlējās runāt, jo tas esot pāragri un šo finanšu rādītāju viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā varēšot komentēt tad, kad būs noslēdzies gada pārskata audits. Tas varētu būt pēc Lieldienām, uz vasaras sākumu.

»«Maxima Latvija» apgrozījums kritās pēc novembra traģēdijas Zolitūdē,» skaidroja Kondrašova.

Traģēdija Zolitūdē arī iespaidojusi apgrozījumu šī gada pirmajos divos mēnešos, kuros, salīdzinot ar to pašu posmu pērn, kompānijas apgrozījums sarucis par 5%. Martā situācija esot ļoti līdzīga. «Tāpēc nebūtu pareizi teikt, ka boikots ir beidzies, jo finansiālie rādītāji to apstiprina,» stāstīja jaunā «Maxima Latvija» vadītāja, piebilstot, ka šī gada mērķis gan neesot finanšu rādītāju uzlabošana.

«Tagad mūsu galvenais uzdevums ir īstenot Pārmaiņu plānu, kuru esam izveidojuši 2014.gada periodam un kura prioritātes ir rūpes par mūsu darbiniekiem, klientu un darbinieku drošība, kā arī atbalsts Zolitūdes traģēdijā cietušajiem,» norādīja Kondrašova.

Jau ziņots, ka «Maxima Latvija» veikalu apgrozījums 2012.gadā sasniedza 640,82 miljoni eiro. Koncerna peļņa 2012.gadā bija 20,4 miljoni eiro.

«Maxima Latvija» dibināta 2000.gada 29.novembrī. Koncerna pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. «Maxima Latvija» mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais «Vilniaus Prekyba UAB», kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais «Lincoln Land Erste B.V.».

Pērn 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (205)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu