Mazurs: Ar šādu aizsardzību varam uzvarēt jebkuru (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 basketbola izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačā pret Lietuvu (71:54) izmantojusi visas pretinieku vājās puses, uzskata Latvijas komandas galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

«Spēles plānu izpildījām par 90%. Spējām komandā noturēt labu disciplīnu un izmantojām visas pretinieku vājās puses,» pēc cīņas izteicās Mazurs. «Groza apakšā nosedzām Domantu Saboni, uz ko viņi liek lielāko uzsvaru, bet vājuma brīžus pārvarējām ar sastāva rotāciju.»

«Lietuvieši negaidīja vairākas mūsu sastāva rotācijas un aizsardzības maiņas. Tieši mūsu sastāva iespējas padara mūs par Lietuvas izlasei neērtiem pretiniekiem,» uzskata Mazurs. «Papildus tam šodien bijām ļoti agresīvi cīņā par atlēkušajām bumbām, jo metienu procents nebija spīdošs. Uzskatu, ka ar šādu aizsardzību varam uzvarēt jebkuru

Sestdien, plkst.18.30 Latvijas U-18 izlase «Arēnā Rīga» pusfinālā tiksies ar pagājušā gada Eiropas čempioni U-18 vecuma grupā Horvātiju, kas savā ceturtdaļfinālā ar 82:72 pieveica Krieviju.

Latvija ar gaidāmo pusfināla pretinieci Horvātiju savā starpā jau tikās otrā posma spēlē, kad laukuma saimnieki Liepājā bija pārāki ar 72:65.

«Nav ko daudz minēt, ja jāspēlē atkārtoti, jāspēlē. Pirmajā mačā viņi bija bez viena no līderiem, kuram bija potītes trauma, bet cits līderis nospēlēja netipiski vāji,» atcerējās Mazurs. «Līdz ar to varam gatavoties pilnīgi citam pretspēkam. Garajā galā esam veiklāki un galvenais ir panākt pozicionālu spēli bez horvātu ātrajiem uzbrukumiem

Eiropas U-18 čempionātos Latvijas junioru izlase ceturtdaļfinālā spēlēja piekto reizi. Latvijas komandas līdz šim augstākais sasniegums ir trešā vieta 2007. gadā galvenā trenera Vara Krūmiņa vadībā un tāda pati pozīcija 2010. gadā Ziedoņa Jansona vadībā.

Pērnā gada čempionātā, kas norisinājās Latvijā un Lietuvā, U-18 izlase aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, taču atzina lietuviešu pārākumu, kuri pēc tam aizkļuva līdz finālam, taču nespēja uzveikt Horvātiju. Cīņā par piekto līdz astoto vietu vispirms tika uzvarēta Bulgārija, bet pēc tam piedzīvots zaudējums pret Spāniju, kā rezultātā Latvija čempionātā ieņēma sesto vietu.

Kā ziņots, pagājušo svētdien no Tallinā notikušā Eiropas U-20 čempionāta Latvija izlase mājās pārveda vēsturiskas sudraba medaļas. Tā bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu