Mazurs: Tiklīdz nav precizitātes metienos, apsīkst emocijas, mazinās pārliecība (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 basketbola izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs pēc zaudējuma Eiropas čempionāta otrā posma otrajā spēlē pret Turciju (62:64) «basket.lv» norādīja, ka pašiem vien būs jāizkļūst no sarežģītās situācijas, pēdējā kārtā uzvarot  Anglijas izlasi.

«Sāpīgi zaudēt spēlē, kuras gaitu vairāk vai mazāk droši esam kontrolējuši 38 minūtes...» secina treneris. «Atšķirībā no iepriekšējām divām spēlēm šodien labi sākām, uzreiz izvirzījāmies vadībā. Pozicionālā spēlē pārsvars bija mūsu pusē. Tiesa, turki acīgi izmantoja mūsu kļūdas un vairākkārt mūs sodīja ar ātrajiem uzbrukumiem, neļaujot tālu atrauties. Tomēr ar darbību aizsardzībā esmu apmierināts – noturējām turkus zem 60 punktiem, ja neskaita galotnē pretiniekiem uzdāvinātos deviņus...»

«Garie spēlētāji šodien darbojās izcili – paši guva punktus, pielaboja partneru neprecīzos metienus, vāca atlēkušās bumbas. Diemžēl bija arī neveiksminieki, un tādu bija negaidīti daudz. Iespējams, vainīgs ir lielais atbildības spiediens, bet atkal ļoti slikti uzbrukām no distances (trīspunktnieki 3/18). Tiklīdz nav precizitātes metienos, apsīkst emocijas, mazinās pārliecība par saviem spēkiem un iznāk apburtais loks, jo arī nākamie metieni nav precīzi

«Pēdējo minūšu notikumiem nav loģiska izskaidrojuma. Viens labi nospēlēja uzbrukumā, bet iekrita aizsardzībā, otrs darīja to, kas nebija jādara, trešais pasteidzās ar metienu, kaut gan bija laiks izspēlēt iepriekš norunāto sadarbību... Esmu pārliecināts, ka turkiem nebija viegli visu spēli ķert mūs rokā. Tomēr viņi mūs iemidzināja, bet izšķirošajos brīžos nospēlēja ar lielāku pārliecību un sagaidīja savu veiksmes brīdī,» skaidro Mazurs.

«Esam iztērējuši ļoti daudz enerģijas, tomēr -2 padarīja ieguldīto darbu nevērtīgu. Tagad esam nonākuši sarežģītā situācijā. Pašiem vien būs no tās jāizkļūst, pēdējā kārtā uzvarot Anglijas izlasi. Tajā ir enerģiski un atlētiski spēlētāji, par kuru meistarības līmeni runā uzvara pār Spānijas komandu. Ir spilgts līderis – saspēles vadītājs Lūks Nelsons, kurš iemetis 29 punktus spāņiem, kā arī pa 25 ukraiņiem un horvātiem,» atgādina treneris.

«Būs fiziski smaga cīņa un, ņemot vērā, cik spēka šodien iztērējām, viegli mums nebūs. Protams, veiksim visu nepieciešamo, lai sagatavotos gan taktiski, gan fiziski, gan psiholoģiski. Kā mums tas izdosies – redzēsiet laukumā,» piebilst Mazurs.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu