Mediju rīcībā nonāk pēdējā bin Ladena pavēle

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pēdējos savas dzīves gados teroristiskās organizācijas «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens bija nokļuvis finansiālās problēmās, jo samazinājās ziedojumu apmērs. Lai iegūtu līdzekļus, neilgi pirms nāves bin Ladens pavēlējis kaujiniekiem laupīt ļaudis un pieprasīt izpirkuma maksu, uzzināja britu laikraksts «The Sunday Times».

Laikraksta rīcībā nonākuši faili, kurus ASV pārstāvji atrada bin Ladena mājās Pakistānā.

«Kā kļuvis zināms no šiem materiāliem, bin Ladens pats atzina, ka ziedojumu apmērs strauji sarucis,» laikrakstam paziņoja ASV Terorisma apkarošanas biroja pārstāvis Džons Brenans. Viņš vēlējās, lai teroristi veiktu vairāk terora aktu, tomēr organizācijas pārstāvji atgādināja, ka viņa vēlmes stāv pāri iespējām.

Par ziedojumu samazināšanās iemeslu min rietumu specdienestu sekmīgu darbību, pārtverot teroristu finansēšanas avotus. Tāpat laikraksts min, ka arī teroristus ietekmēja globālā finanšu krīze.

Arī kaujinieku atalgojums krasi saruka. Ja iepriekš «Al Qaeda» saviem kaujiniekiem maksāja 100 dolārus mēnesī, tad pēdējā laikā viņiem pašiem nācās sevi uzturēt un par saviem līdzekļiem iepirkt ieročus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu