Medmāsai par savu bērnu sakropļošanu un nonāvēšanu ļoti bargs sods (184)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dotpitch, CC BY-NC 2.0

Medmāsai par savu bērnu sakropļošanu un nonāvēšanu piespriests mūža ieslodzījums, šādu nolēmumu ceturtdien pasludināja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Medmāsas vārds ir Daiga Tērauda. Līdz šim lietas izskatīšana notika slēgti, bet nolēmums ceturtdien tika pasludināts atklātā sēdē.

Tiesa sievietei piesprieda mūža ieslodzījumu bez mantas konfiskācijas un policijas kontroli uz trim gadiem.

Aģentūra BNS novēroja, ka, ierodoties tiesā, apsūdzētā bija mierīga, skatījās taisni uz priekšu. Spriedumu klausās bez emocijām, stāvot kājās.

Prokurore Jekaterina Kušakova sacīja, ka ir apmierināta ar tiesas piespriesto sodu. Pēc viņas teiktā, Tērauda notiesāta par divu bērnu slepkavību un divu bērnu sakropļošanu, no kuriem viens miris. Sievietei kopumā bija trīs bērni.

Sakropļotās meitas pārstāvis tiesai bija pieteicis 50 tūkstoš latu kompensāciju. Tiesa lēma, ka apsūdzētajai jāsamaksā 48 640, tas ir, gandrīz visa summa.

Prokurore stāstīja, ka nozieguma motīvi ir bijusi mantkārība, lai saņemtu valsts pabalstus un ziedojumus, taču apsūdzētās advokāts Uldis Lapiņš to noliedza, viņš gan neatklāja, kas sievieti vadījis izdarīt noziegumus.

Kušakova stāsta, ka izmeklēšanā atklājies, ka bērnu veselības saasinājumi bijuši tieši pirms ārstu komisijām, kuras nosaka invaliditāti un pabalsta formu.

Tērauda savu vainu apsūdzībās ir atzinusi. Par sprieduma pārsūdzēšanu advokāts pagaidām neizteicās.

Tiesas sēdē bija ieradies arī Tēraudas vīrs - pirmā bērna tēvs. Viņš žurnālistiem sacīja, ka kopdzīvē ar Daigu nekā aizdomīga neesot bijis. Viņa attiecībās ar bērniem bijusi laipna. Taču tagad viņš ir pārliecināts, ka motīvs ir bijusi nauda, «tas jau ir ģimenē».

Spriedumu var pārsūdzēt 20 dienu laikā. Pilns tiesas spriedums būs pieejams 25.jūlijā.

1971.gadā dzimuši sieviete, kas pēc profesijas ir medmāsa, tika apcietināta 2011.gada novembrī. Šokējošais gadījums par sakropļoto bērnu atklājās, kad ārsti pēc vairākus gadus ilgušiem izmeklējumiem nonāca pie slēdziena, ka 12 gadu vecās meitenes redzes problēmas nav iedzimtas, bet gan ir tīšs nodarījums. Policijai bija aizdomas, ka māte dūrusi bērna acī un, lai meitene to nepamanītu, viņai dotas miega zāles. Mīklainos apstākļos bija miruši arī viņas divi citi bērni ‒ trīs gadus veca meitenīte un sešus gadus vecs puika. Sieviete bija strādājusi vairākās slimnīcās.

Komentāri (184)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu