Nepieciešams:
Medus kūka ar halvas pildījumu
2 glāzes miltu
2 ēdamkarotes cukura
50 g sviesta
2 olas
2 ēdamkarotes medus
tēlkarote kanēļa
0,5 tējkarotes sodas
Krēmam:
500 g skābā krējuma
200 g halvas
Pagatavošana:
Medu ar sviestu un cukuru uzkarsē, pieliek sodu, pavāra, līdz masa saputojas. Kad masa nedaudz atdzisusi, to piejauc miltiem, kuros iejaukts kanēlis un pieliek olas. Masu samīca, lai jāsanāk ķepīgai un lipīgai, bet pietiekami stingrai, lai varētu izveltnēt.
Mīklu izrullē 3 mm biecās plāksnēs, liek uz cepampapīra, sadursta ar dakšiņu, cep 200 grādos 7 minūtes. No mīklas iznāks apmēram 4 kārtas apaļajā 24 cm formā. Var cept uz lielākas plāts un pārgriest uz pusēm - iegūsiet 4 pamatnes.
Pēc izcepšanas ripas atdzesē, tad sasmērē ar krēmu, kas pagatavots saputojot skābo krējumu ar halvu. Kūkai jāpastāv aukstumā vismaz 4 stundas.