Medūzu dēļ uz laiku apstādināts Zviedrijas kodolreaktors (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GrierJ, CC BY-NC-SA 2.0

Zviedrijā uz trim dienām darbu nācies pārtraukt Oskašhamnas atomelektrostacijas (AES) trešajam reaktoram, jo liels daudzums medūzu bija iekļuvis dzesēšanai paredzētā ūdens uzņemšanas atverē, paziņojusi kompānija OKG

Reaktors tika slēgts svētdien un darbu atsāka tikai šodien, kad medūzas tika izvāktas un to pieplūdums apsīcis.

OKG preses pārstāve aģentūrai AFP skaidroja, ka pie atomelektrostacijas Baltijas jūras krastā ik rudeni sarodas medūzas, bet tik liels daudzums kā šogad vēl nav pieredzēts.

OKG informēja, ka atomelektrostacijā pastiprināta attīrīšanas sistēma, lai labāk spētu tikt galā ar medūzu invāziju nākotnē.

Kompānijas preses pārstāve atklāja, ka medūzas sabojājušas jūras ūdens filtra mehānismu, liekot nomainīt atsevišķas mehānisma daļas un veikt tīrīšanu ar augstspiediena ūdens strūklu.

Šī nav pirmā reize, kad medūzu dēļ nācies apstādināt reaktoru. 2011.gadā līdzīgs incidents notika arī atomelektrostacijā Skotijas austrumos.

Medūzu savairošanās Baltijas jūrā un citās jūrās tiek skaidrota ar vairākiem faktoriem, tostarp augošo piesārņojuma līmeni.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu