Medvedevs: Krievija Gruzijas draudu dēļ pārapbruņos armiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ceturtdien paziņoja, ka Gruzijas radīto draudu dēļ Krievijai ir jāpārapbruņo armija, vēsta vietējās ziņu aģentūras.

«Mums ir jākoncentrējas uz armijas pārapbruņošanu,» sanāksmē Kremlī paziņoja Medvedevs. «Bez šaubām, šo lēmumu ir ietekmējusi krīze Kaukāzā, Gruzijas agresija un tās militarizēšanās. Mums ir vajadzīga moderna, efektīva armija, un tas ir viens no galvenajiem valsts mērķiem.«

Maskava ir noraidījusi Rietumu apsūdzības, ka augustā notikušās karadarbības mērķis bija Gruzijas daļu anektēšana, un apsūdzējusi ASV kara izraisīšanā, apgādājot Tbilisi ar ieročiem pirms un pēc konflikta.

Medvedevs paziņoja, ka Krievijas armija veiks virkni mācību, kas ietver arī divu stratēģisko bumbvedēju nosūtīšanu uz Venecuēlu, par ko viņš esot pats personīgi pieņēmis lēmumu.

«Mēs rīkosim mācības un veiksim vizītes, un to darīsim ne tikai Krievijā, bet arī mūsu partnervalstīs,» pavēstīja Medvedevs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu