Mēģinājums apsūdzēt latvieti par sīku zādzību Ziemeļīrijai izmaksā bargu naudu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Mēģinājums apsūdzēt kādu Latvijas pilsoni 6,99 (5,70 lati) mārciņu vērtas garneļu paciņas zādzībā Lielbritānijas Tieslietu departamentam izmaksājis vairāk nekā 17000 mārciņu, vēstī portāls «Baltic-Ireland.ie», atsaucoties uz BBC.

Pret Āriju Keheri vērsto lietu noraidīja, jo tiesnesis konstatēja nepilnības policijas izmeklēšanā. Šonedēļ noskaidrojies, ka Kehere lietas aptuvenās izmaksas bijušas 17453 mārciņas.

Kā jau ziņots, 54 gadus vecā Latvijas valstspiederīgā Kehere tika apsūdzēta par tīģergarneļu zādzību no «Sainsbury’s» veikala Ziemeļīrijā.

Trīs dienas pēc apsūdzību izvirzīšanas tiesa konstatēja, ka nav iespējama taisnīga lietas izskatīšana, jo policijas izmeklēšana veikta nepilnīgi. Tāpat garneļu paciņa nebija saglabāta kā pierādījums.

Tiesā izskanēja arī fakts, ka Keheri aizturējis veikala detektīvs, kurš gada laikā ir aizturējis 107 zagļus. Viņš tiek dēvēts par «Sainsbury’s» sargeņģeli. Vēlāk Valsts prokuratūra lietu izbeidza.

Ziemeļīrijas likumdevēju asamblejas tieslietu ministrs, jautāts, cik šī lieta izmaksājusi, precīzu summu nosaukt nemācēja, taču norādīja, ka izmaksas lēstas ap 17453 mārciņām. 
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu