Meita grib būt puika

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Jautājums:

Manai meitai ir 6 gadi. Nu jau vairāk kā gadu viņa spēlē futbolu, komandā kurā visi pārējie ir puiši. No mantām labprāt izvēlas mašīnas, brauc ar riteni un skrituļdēli. Viss it kā ir saprotams, bet pirms pāris dienām viņas garie princešu mati tika nogriezti. Nu viņai ir zēngalviņa. Par matu griešanu viņa runāja jau kādu laiku. Savus garos matus vairs nevēlējās un visu laiku staigāja cepurē. Arī gulēt ejot to neņēma nost un no rīta pirmkārt uzvilka cepuri, salika matus tajā. Tagad mati ir nogriezti un bērns ir priecīgs. Visās spēlēs viņa ir brālis, vīrs, tētis. Ja ir dzīvnieks, tad suns - puika.

Vai ir par agru uztraukties,ka viņa grib būt puika?

Tas iesākās jau pirms kāda laika,iespējams pat pirms kādiem 2 gadiem, bet krietni spēcīgāk palika pēdējā pusgada laikā, kad mēs tiekamies maz, jo aizbraucu uz arzemēm pastrādāt. Pēc mēneša jau atgriežos mājās, vai tas varētu situāciju uzlabot.

Jāpiebilst, ka pilnīgi preteji ir  ar pucēšanos - tad tiek vilkta rozā princešu kleita, neskaitāmi aksesuāri, somiņa, lūpu spīdums un smaržas arī tiek lietotas. Tas ir pilnīgi pretēji.

Atbild: Sarmīte Šmite, personīgās meistarības trenere, NLP meistare

Labdien! Ieteiktu ar šo jautājumu griezties pie psihologa - speciālista. Tā iegūtu konkrētu atbildi, konkrētam bērnam. Vai ir jāsatraucas, vai uztraukumam nav nekāda pamata. Vasara gan ir atvaļinājumu laiks, tāpēc ieteiktu jau laikus sameklēt Latvijā labu speciālistu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu