Meklē labāko bērnu grāmatu!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifonova/LETA

Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padome (LBJLP) sadarbībā ar portālu DELFI, aicina piedalīties Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas lasītāju simpātiju noteikšanā un nobalsot par skaistāko un aizraujošāko bērnu grāmatu, kas izdota laikā no 2011.gada maija līdz 2012.gada jūnijam, portālu «Apollo» informēja Alīse Nīgale, Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā koordinatore.

Balsojuma uzvarētājs tiks paziņots svinīgajā Baltvilka balvas pasniegšanas ceremonijā Jaunajā Rīgas teātrī 24.jūlijā.

Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā šā gada starptautiskie laureāti ir poļu rakstnieks Mikolajs Ložiņskis (Mikołaj Łoziński, 1980) un tulkotāja Ingmāra Balode, kas balvu saņem par Ložiņska literāro pasaku krājumu «Būtnes bēg» (liels un mazs, 2011), bet uz lasītāju simpātiju pretendē arī visi pārējie starptautiskās nominācijas pretendeti (somu rakstnieces Sinika Nopola un Tīna Nopola un tulkotāja Maima Grīnberga par grāmatu «Salmenīte un Čībiņa. Dzīve un darbi 1 - 2», zviedru rakstnieks Ulfs Starks un tulkotājas Anika Frīdenberga, Inese Dragūne un Inga Grezmane par grāmatu «Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es», rakstnieks Mika Kerenens un tulkotāja no igauņu valodas Linda Gaismiņa par grāmatu «Nozagts oranžs divritenis», vācu rakstnieks Aleksanders Štefenmeijers (Alexander Steffensmeier) un tulkotāja Irīda Miska par grāmatu «Līzelote sniegā»), kā arī rakstnieki un mākslinieki, kas pretendē saņemt Baltvilka balvu rakstniecības un mākslas nominācijās.

Tie ir: Māra Zālīte par grāmatu «Tango un Tūtiņa ciemos», Inese Zandere par dzejoļu krājumiem «Dieguburti» un «Izdomā sev auto!», kā arī grāmatu «Kā Lupatiņi mainījās», Māris Rungulis par grāmatu «Nekrietnais Alfrēds», Māra Cielēna par grāmatu «Lidojums», Valdis Rūmnieks par grāmatu «Murjāņu kurmītis un viņa draugi», Anna Strautniece par grāmatu «Labu labais, kreisi kreisais», Gundega Muzikante par ilustrācijām V. Rūmnieka grāmatai «Murjāņu kurmītis un viņa draugi» un M.Cielēnas grāmatai «Lidojums», Reinis Pētersons par ilustrācijām Ulfa Starka grāmatai «Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es», I.Zanderes grāmatai «Kā Lupatiņi mainījās» un M.Runguļa grāmatai «Nekrietnais Alfrēds», Ūna Laukmane par ilustrācijām I.Zanderes grāmatai «Dieguburti», Elīna Milta par ilustrācijām Gintas Narnickas un Ligijas Zariņas grāmatai «Ceļojuma dienasgrāmata».

Laureāti tiks apbalvoti 24.jūlijā, kad, pieminot latviešu bērnu literatūras klasiķa dzejnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienu, notiks balvas pasniegšanas ceremonija.

24.jūlijā notiks arī ikgadējie bērnu literatūras lasījumi, kuros piedalīsies gan Baltvilka balvas 2012. gada starptautiskie laureāti Mikolajs Ložiņskis un Ingmāra Balode, gan latviešu autori un tulkotāji, kas lasīs savus jaunākos darbus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu