Meklēs Latvijā enerģiskāko putras ēdāju ģimeni (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

AS «Rīgas Dzirnavnieks» jau trešo gadu organizēs speciālās sacensības Starptautiskajā putras dienā, kurā šogad tiks noteikta zinošākā un enerģiskākā putras ēdāju ģimene. Putras diena pasaulē tiek svinēta jau daudzus gadus, bet Latvijā tā ir jauna tradīcija. Atšķirībā no citiem gadiem, šogad Putras diena būs veltīta ģimenei un jo īpaši bērniem.

Šogad uzmanība pievērsta ģimenēm ar bērniem

Saskaņā ar AS «Rīgas Dzirnavnieks» un «Māmiņu klubs» šogad veikto aptauju, tikai 56% māmiņu ikdienas ēdienkartē bērniem un ģimenei kopumā iekļauj graudaugus, kas ir nozīmīgākā produktu grupa uztura piramīdā. No aptaujātajiem respondentiem 33% atzina, ka graudaugus ikdienas ēdienkartē iekļauj ik pāris dienas, savukārt 10% - tikai aptuveni reizi nedēļā.

Graudaugu produkti ir svarīgi bērnu uzturā, jo ir ar augstu bioloģisko vērtību un to sastāvā ir B un E grupas vitamīni un šķiedrvielas. Tie ir ne tikai uztura piramīdas pamats, bet, pateicoties graudos esošajai cietei, ir enerģijas un spēka avots, kas organismā nodrošina pakāpenisku un ilgstošu enerģiju. Graudaugi satur pozitīvo glikozes enerģiju, kas mazina nogurumu, veicina izturību salīdzinoši ilgākam laikam un uzlabo koncentrēšanās spējas darbam un mācībām, tai pat laikā to sastāvā ir nepiesātinātie tauki, kas neveicina aptaukošanos.

Aicina pieteikties enerģiskākās putras ēdāju ģimenes

www.axaclub.lv

Atlases kārtās tiks noskaidrotas tās 15 ģimeņu komandas, kuras tiks aicinātas piedalīties Lielajā Putras dienas finālā, kas notiks 10. oktobrī plkst. 18.00 tirdzniecības centrā «Spice», un sacensties par titulu «Labākā putras ēdāju ģimene 2012», kā arī par īpašām pārsteiguma balvām visai ģimenei. Finālistu ģimeņu komandām speciāli izveidotai žūrijai, būs sevi būs jāpierāda, kāpēc tieši viņi ir labākie putras ēdāji.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu