Melanholiķa interjers

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.interiorxtras.com

Cilvēkiem ar melanholiķa tipam raksturīgām temperamenta iezīmēm piemīt bagāta fantāzija un daudz asociāciju, kas balstītas uz sajūtām un emocijām. Viņi ir ļoti jūtīgi un iespaidojas no citu cilvēku izteikumiem, vairās no ikdienas stresa un trokšņa. Tāpēc melanholiķa dzīves telpu veido nemainīga, komfortabla vide, kas spēj pasargāt no ārējās dzīves negācijām.

Melanholiķiem nepatīk plašas, gaišas telpas, tos bieži traucē spoža gaisma, saule un spilgtu krāsu akcenti. Tāpēc viņi izvēlas klusinātus, mierīgus un komfortablus mājokļus.

Tomēr tie nav, kā pieņemts domāt, tikai romantiski interjeri ar kuplām mīkstajām mēbelēm, paklājiem, spilveniem utt. Tās var būt arī klasiskas vai mūsdienīgas hai – tek stilā iekārtotas telpas, kurās nedzird soļu radīto troksni un acis atpūšas no apkārt esošā ikdienas raibuma.

ŠEIT

Šīm miera ostām raksturīga silta sienas vai stāvlampu gaisma, mīksti paklāji, ērti klubkrēsli.

Telpu apdarē nebūs spilgtu akcentu vai drosmīgu krāsu kombināciju. Galvenokārt tiek izmantotas daudzveidīgas, bet mierīgas dzeltenā toņa variācijas un smilšu krāsa.

Melanholiķi izvēlas mēbeles bez asiem stūriem, piemēram, apaļus vai ovālus galdus, izliektas mēbeļu virsmas un noapaļotas detaļas. Melanholiķa mājās (vai arī viņa fantāzijas mājā) noteikti būs liels pusdienu galds, uz kura vienmēr valda nemainīga kārtība. Biežāk būs izvēlētas gaiša tonējuma mēbeles.

Tā kā melanholiķiem svarīgāks ir priekšmeta vai mēbeles vēstures stāsts, nevis pati lieta, viņi izmanto daudz aksesuāru, kas pastiprina kopējo noskaņu telpā - fotogrāfijas, glezniņas, zīmējumus, kolekcijas, suvenīrus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu