Mēmā filma «Mākslinieks» nominēta sešām «Zelta globusa» balvām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Melnbaltā mēmā kinofilma «The Artist» («Mākslinieks») nominēta sešām «Zelta globusa» balvām, tostarp kā labākā komēdija vai mūzikls.

Mišela Hazanaviča komēdija nominēta arī kategorijās «labākais kino aktieris komēdijā vai mūziklā», «labākā aktrise otrā plāna lomā», «labākais režisors», «labākais kinofilmas scenārijs» un «labākā oriģinālā mūzika kinofilmai».

Piecas nominācijas ieguvusi drāma par pilsoņtiesībām «Help» («Kalpone»), kā arī filma «The Descendants» ar Džordžu Klūniju galvenajā lomā. Teita Teilora filma «Help» («Kalpone») saņēmusi nomināciju kategorijā «labākā komēdija vai mūzikls», «labākā kinoaktrise galvenajā lomā drāmā», kā arī divas nominācijas kategorijā «labākā kinoaktrise otrā plāna lomā drāmā».

Klūnija režisētā politiskā drāma «The Ides of March» («Marta īdas») cīnīsies par balvām četrās nominācijās, tostarp kategorijā «labākais kinoaktieris pirmā plāna lomā drāmā». Šai balvai nominēts Raiens Goslings, kas pretendē arī uz labākā kinoaktiera titulu komēdijā vai mūziklā par aktierspēli filmā «Crazy, Stupid, Love» («Trakā, dullā mīlestība»).

Četrām balvām nominēta arī Vudija Alena komēdija «Midnight in Paris» («Pusnakts Parīzē») un beisbola drāma «Moneyball» («Naudas spēle») ar Bredu Pitu galvenajā lomā.
Televīzijas kategorijās dominē HBO drāma «Boardwalk Empire», NBC komēdija «30 Rock» un televīzijas tīkla «Fox» mūzikls «Glee» («Radīti skatuvei»).

Atšķirībā no «Oskaru» nominācijām «Zelta globusu» balvas par labāko filmu tiek piešķirtas divās kategorijās - labākā muzikālā filma vai komēdija un labākā dramatiskā filma.

Holivudas Ārzemju preses balvu pasniegšanas ceremonija notiks Losandželosā 15.janvārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu