Mēneša laikā sastādīti vairāk nekā tūkstotis protokolu par ietvju netīrīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pastiprināti kontrolējot ietvju un ēku jumtu attīrīšanu no sniega un apledojuma, nedēļas laikā Rīgas Pašvaldības policija un izpilddirekciju administratīvās inspekcijas kopā sastādījušas 204 apskates protokolus, no kuriem lielākā daļa sastādīti par nenotīrītām gājēju ietvēm. Administratīvā pārkāpumu lietvedība uzsākta 84 gadījumos. Kopš janvāra vidus pilsētā konstatēti apmēram 1100 šāda veida pārkāpumi, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Administratīvās inspekcijas 55 gadījumos telefoniski brīdinājušas atbildīgās personas, ka nekavējoties jāatbrīvo ietves no sniega un jumti no lāstekām. 

Februārī  Pašvaldības policija saņēmusi informāciju par desmit gadījumiem, kad gūtas traumas, nokrītot uz netīrītām ietvēm. Veicot pārbaudes, pārkāpumi apstiprinājušies gan tikai trijos gadījumu. Šajā mēnesī policija nav konstatējusi nevienu gadījumu, kad krītoša sniega vai ledus dēļ būtu bojātas automašīnas. Tajā pašā laikā kārtības sargi sastādījuši 15 protokolus par sniega nenotīrīšanu ap transportlīdzekli, ja tas novietots  stāvēšanai uz ielas vai pagalmā ilgāk par trim diennaktīm.  

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs norāda, ka gadījumā, ja gājējiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskā ceļā. Par negadījumiem netīrītu ietvju dēļ nekavējoties jāziņo konkrētai pilsētas rajona izpilddirekcijas administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai. Tikai šo institūciju sastādīti protokoli var kalpot par pamatu iespējamai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā.  

Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus par savlaicīgu ēkas jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma, kā arī par netīrītām, nekaisītām ietvēm. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 250 latus, bet juridiskām personām – 1000 latus.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu