Mēnesi pēc vardarbības Jaunjelgavā skola pieņem svarīgu lēmumu (27)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:David Clow, CC licence

Mēnesi pēc vardarbības gadījuma Jaunjelgavā skolēnam, kuru vaino pirmās klases bērna piekaušanā, noteikta mājmācība, aģentūru BNS informēja Jaunjelgavas vidusskolas psiholoģe Anita Rošāne.

Viņa apliecināja, ka šāds lēmums pieņemts pagājušajā nedēļā. Pārējiem diviem bērna piekaušanā iesaistītajiem mājmācība nav noteikta. Incidents skolā notika 22.aprīlī. Mājmācība noteikta, lai izvairītos no iespējamiem starpgadījumiem.

Skolas psiholoģe uzsvēra, ka kopš negadījuma veikti vairāki pasākumi, lai no līdzīgiem gadījumiem nākotnē izvairītos. «Skolas padome ir veikusi vairākus pasākumus ‒ pārrunas ar vecākiem, skolas direktore ir arī sniegusi palīdzību cietušajam, kārtības noteikumi un vērtēšanas sistēmas ir pārskatītas,» klāstīja Rošāne.

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) ir sācis administratīvo pārkāpumu lietvedību pret direktori par pienākumu nepildīšanu un izglītojamo tiesību uz drošu vidi pārkāpšanu.

«Iepazīstoties ar materiāliem, runājot ar skolotājiem, klases audzinātājiem, ir informācija, ka šāda vardarbība notikusi jau trīs gadus. Tieši tāpēc ir jāskatās direktores atbildība,» sacīja dienesta vadītāja Inita Juhņēviča. Tiesa, viņa norādīja, ka iepriekš dienests informāciju par šādiem gadījumiem nebija saņēmis.

Dienestam pēc lietvedības sākšanas lēmums jāpieņem mēneša laikā.

Dienests var piemērot simts latu sodu. Dienests var arī aicināt pašvaldību direktori no amata atbrīvot.

Jau ziņots, ka vairākas valsts iestādes tikai pēc šā gadījuma publiskošanas medijos pievērsušās vardarbības problēmai skolās un arī konkrēti šā gadījuma izmeklēšanai.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu