Mēnesis bez fotoradariem: Satiksmes drošība nav pasliktinājusies (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Apritot mēnesim kopš nedarbojas privātā komersanta fotoradari, ceļu satiksmes drošība nav pasliktinājusies, aģentūrai LETA atzina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse.

TOP: Fotoradaru pieķertie rekordisti; «uzvarētāja» ātrums – iespaidīgs

Viņa atgādināja, ka policija joprojām ātruma kontrolē izmanto savas ātruma mērierīces un četrus savulaik iegādātos fotoradarus.

Jau ziņots, ka kopš pagājušā gada 16.decembra privātā komersanta «V-Traffic» (iepriekš «Vitronic Baltica un partneri») fotoradari uz Latvijas ceļiem pārkāpumus vairs nefiksē.

«V-Traffic» un VP pērnā gada 12.oktobra vienošanās paredzēja, ka fotoradari atsāk darboties 13.oktobrī un darbojas līdz 31.decembrim, tomēr gan komersantam, gan policijai bija iespēja vienpusēji lauzt līgumu, otru pusi par to brīdinot desmit dienas iepriekš. Abas puses šo iespēju izmantoja.

Valdība gan nolēmusi konceptuāli atbalstīt naudas piešķiršanu jaunu ātruma mērierīču iegādei. Valsts policija šogad plāno nesen iegādātās 80 «Renault Laguna» automašīnas aprīkot ar radariem, kas būtu savietojami ar šajās automašīnās esošo video ieraksta sistēmu. Tāpat 46 transportlīdzekļiem nepieciešama uzstādīto radaru modernizācija, bet vēl 62 transportlīdzekļus plānots aprīkot ar radariem un videoierakstu sistēmu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atzinis, ka, visticamāk, fotoradari uz Latvijas ceļiem atkal varētu parādīties nākamā gada sākumā.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu