Meņģelsone: Sāpīgākā problēma Ukrainas krīzes sakarā būs, ja daudzi cilvēki Latvijā zaudēs darbu (322)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Sāpīgākā problēma Ukrainas krīzes sakarā būs, ja cilvēki zaudēs darbu,» tā komentējot jautājumu, vai Latvijas uzņēmēji būtu gatavi pieciest neērtības un zaudējumus ekonomisko sankciju dēļ pret Krieviju, sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītāja Līga Meņģelsone.

Vienlaikus Meņģelsone atzīmēja, ka gadījumā, ja situācija Ukrainā eskalēsies tik tālu, ka sāksies militāra agresija, vairs nevarēs runāt par normālu biznesu.

«Veselais saprāts un cilvēcība ir pāri visam un, ja situācija Ukrainā eskalēsies tik tālu, ka sāksies militāra agresija, vairs nevarēs runāt par normālu biznesu. [...] Šā brīža situācijā mums jādomā gan par vienu pusi, gan otru, kur arī ir mūsu uzņēmēji un nav runa tikai par mūsu uzņēmējiem, bet viņu darbiniekiem. Tas būs vissarežģītākais jautājums, ja šīs situācijas rezultātā daudzi cilvēki zaudēs darbu, tas būs sāpīgākais jautājums,» sacīja Meņģelsone.

Meņģelsone atzīmēja, ka Krievija nav viegls un vienkāršs biznesa partneris un uzņēmējiem aizņēmis daudz laika un spēka nodibināt ar Krieviju attiecības.

«Tas ir gadiem ilgs darbs, un nav vienkārši to visu tagad zaudēt. Protams, Latvija kā maza ekonomika ir absolūti ieinteresēta eksporta tirgos, un šobrīd mūsu gudrība ir būt pārstāvētiem gan Rietumos, gan Austrumos un spēt ātri reaģēt. Protams, ir nozares, kas nespēj tā reaģēt mūsu ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ. Līdz ar to šīm nozarēm vissarežģītākais jautājums ir - kā noturēties un šajā situācijā izdzīvot,» sacīja Meņģelsone, norādot, ka būtu jādomā par «plānu B».

Meņģelsone cer ka diplomātisko sarunu rezultātā tiks panākts situācijas uzlabojums, bet Latvijas valdība varētu nākt talkā uzņēmējiem, palīdzot pārorientēties uz citiem tirgiem.

Par to, kā ekonomiskās sankcijas pret Krieviju varētu ietekmēt Latvijas ekonomiku, šodien tiks diskutēts valdības sēdē.

Komentāri (322)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu