«Mercedes» ātrākie Bahreinas GP pirmajos treniņbraucienos (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešā posma - Bahreinas «Grand Prix» - pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās piektdien ātrākie bija abi «Mercedes» komandas piloti.

Ātrākais pirmajā sesijā bija brits Lūiss Hemiltons, kura laiks bija minūte un 37,502 sekundes, bet 0,231 sekundi viņam zaudēja vācietis Niko Rosbergs. Tieši Rosbergs un Hamiltons ir līdzšinējo divu jaunās sezonas posmu uzvarētāji.

Trešais ātrākais pirmajā treniņu sesijā bija spānis Fernando Alonso no «Ferrari» komandas, bet viņam sekoja vācietis Niko Hilkenbergs («Force India»). Pirmo sešnieku noslēdza brits Džensons Batons («McLaren») un soms Kimi Raikonens («Ferrari»).

Tikmēr pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas («Red Bull») pirmajā treniņbraucienā bija desmitais.

Savukārt otrajā sesijā Hemiltons panākumu atkārtoja, uzrādot laiku minūte un 34,325 sekundes. Arī šoreiz attiecīgi otrais un trešais bija Rosbergs un Alonso, pirmais no kuriem savam komandas biedram zaudēja 0,365 sekundes.

Otrās treniņu sesijas pirmajā sešniekā ierindojās arī attiecīgi Daniels Rikjardo no Austrālijas («Red Bull»), brazīlietis Felipe Masa («Williams») un Batons, kamēr Fetels šoreiz bija septītais.

Hilkenbergam un Raikonenam otrajā treniņbraucienu sesijā attiecīgi 13. un 14. laiks.

Sestdien notiks vēl viena brīvo treniņbraucienu sesija, bet pēc tam sestdien paredzēta kvalifikācija. Sacīkstes startēs svētdien, plkst. 18.00 pēc Latvijas laika.

Čempionāta līderim Rosbergam ir 43 punkti, viņam ar 25 punktiem seko Hemiltons, bet trešo vietu ar 24 punktiem ieņem Alonso. Ceturtais ar 23 punktiem ir Batons, bet viņam ar 20 punktiem seko Kevins Magnusens no Dānijas («McLaren»).

Savukārt Konstruktoru kausā līdere ar 68 punktiem ir «Mercedes» komanda, tai ar 43 punktiem seko «McLaren», bet trešo vietu ar 30 punktiem ieņem «Ferrari».

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu