«Mercedes»: Hemiltons ir atguvis savu labāko formu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta «Mercedes» komandas pilots brits Lūiss Hemiltons ir atguvis savu labāko karjeras formu, atzinis komandas vadītājs Pedijs Lovs.

Lieliski jauno sezonu iesākuši «Mercedes» komandas piloti Hemiltons un vācietis Niko Rosbergs, kuri palīdzējuši vienībai triumfēt visos līdzšinējos trīs sacensību posmos. Turklāt britam tas izdevies divos gadījumos.

«Hemiltons aizvada satriecošu sezonu. Tas visai komandai dod cerības uz veiksmīgu čempionāta turpinājumu. Viņš ir gan fiziski, gan garīgi spēcīgs,» atzina Lovs.

29 gadus vecais brits triumfēja šīs sezonas Malaizijas un Bahreinas sacīkstēs, abās reizēs aiz sevis atstājot Rosbergu.

«Visu šo gadu laikā Hemiltons ir guvis neatsveramu pieredzi, kas palīdz šogad atrasties līderu virsotnē. Mēs nevēlamies, lai Hemiltons un Rosbergs sacenstos savās interesēs, bet gan komandas interešu vadīti,» uzskata vadītājs.

Līdz šim pirmo un vienīgo reizi Hemiltons čempiona titulu izcīnīja 2008. gadā, kļūstot par pirmo britu kopš 1996. gada, kuram tas izdevies. Tāpat viņš tobrīd kļuva par visu laiku jaunāko F-1 triumfējušo pilotu, kā arī pirmo melnādaino F-1 pasaules čempionu.

«Mēģināsim sezonas gaitā parādīt lielisku sniegumu, kā arī cerēsim, ka viens no pilotiem spēs kļūt par pasaules čempionu,» piebilda Lovs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līdera godā atrodas Rosbergs, kuram ir 61 punkts, bet 50 punkti ir Hemiltonam. Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 111 punktiem ir «Mercedes», kas par 67 punktiem apsteidz «Force India» komandu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu