Merilinas Monro plandošo kleitu atzīst par leģendārāko tērpu kino vēsturē (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ludie Cochrane, CC BY-NC-SA 2.0

Amerikāņu aktrises Merilinas Monro plandošā kleita filmā «The Seven Year Itch» atzīta par leģendārāko tērpu kino vēsturē. Labdarības organizācijas «British Heart Foundation» (BHF) aptaujā baltā kleita, ko filmā uz augšu pacēla gaisa plūsma no garāmbraucoša vilciena, atzīta par visu laiku vislabāk atmiņā paliekošo tērpu.

Kopš «The Seven Year Itch» iznākšanas 1955.gadā filmas kadrs kļuvis par popkultūras simbolu. Otrajā vietā ir 1939.gada filmas «The Wizard of Oz» («Oza zemes burvis») galvenās varones Dorotejas zilā kleita un rubīnsarkanās kurpītes.

Savukārt trešo vietu ieņem aktrises Olīvijas Ņūtones-Džonas melnais, seksīgais tērps, ko viņa valkāja 1978.gada kinolentes «Grease» («Breolīns») noslēdzošajā ainā.

Ceturtajā vietā ir aktrises Ursulas Andresas baltais bikini no Džeimsa Bonda sērijas filmas «Dr No», kas iznāca 1962.gadā, bet piecinieku noslēdz kino leģendas Odrijas Hepbernas melnā «Givenchy» kokteiļkleita filmā «Breakfast At Tiffany's» («Brokastis Tifānijā»).

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu