Merkele brīdina par paļāvības trūkumu cīņā ar Eiropas finansiālajām problēmām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele piektdien paudusi nožēlu par paļāvības trūkumu eirozonas līderu vidū un brīdināja nepieļaut viduvējību cīņā ar Eiropas finansiālajām problēmām.

Uzrunājot ģimenes uzņēmumu valsts federācijas biedrus, Merkele arī atzīmēja, ka nostādīt ideju par ekonomisko izaugsmi pret budžeta taupības pasākumiem ir «melīgas debates».

Viņa norādīja, ka investoriem ārpus Eiropas trūkst paļāvības, bet tādas trūkstot arī eirozonas iekšienē, un pauda pārliecību, ka šo problēmu var atrisināt, tikai atrisinot tās cēloņus.

«Es esmu par darbu ar cēloņiem un nevis simptomiem,» uzsvēra kanclere.

Kanclere arī norādīja, ka diskusijas par Eiropas finanšu problēmu risināšanu, nostādot argumentus par izaugsmi pret nacionālo budžetu sabalansēšanu, ir vienkārši muļķības.

Īsi pirms 18.-19.jūnijā Loskabosā, Meksikā, paredzētās G20 līderu sanāksmes, Merkele arī norādīja, ka Vāciju nevarēs pārliecināt ar «ātriem risinājumiem», piemēram, eiroobligāciju ieviešanu.

«Viduvējība nedrīkst kļūt par standartu,» aplausiem skanot, paziņoja Merkele.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu