«Merks» veiks «Ģipša fabrikas» otrās kārtas būvniecību (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Būvfirma SIA «Merks» noslēgusi līgumu ar SIA «Ģipša fabrika» par būvniecības darbu veikšanu daudzdzīvokļu ēkā Rīgā, Balasta dambī 72, liecina Igaunijas celtniecības uzņēmuma AS «Merko Ehitus» paziņojums biržā «NASDAQ OMX Tallinn».

Paredzēts, ka «Merks» veiks būvdarbus 45 dzīvokļu ēkā ar kopējo platību 4550 kvadrātmetri. Līguma aptuvenā vērtība ir 5,3 miljoni eiro (3,71 miljons latu), plus pievienotās vērtības nodoklis. Plānots, ka darbi tiks pabeigti 2014.gada augustā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī AS «SEB banka» un SIA «Ģipša fabrika» ir parakstījušas līgumu par kredīta piešķiršanu desmit miljonu eiro (septiņi miljoni latu) apmērā, kas nepieciešams, lai tiktu pabeigta daudzdzīvokļu māju kompleksa «Ģipša fabrika» otrās kārtas būvniecība Ķīpsalā, Balasta dambī 72.

Kā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja bankā, daudzdzīvokļu kompleksa «Ģipša fabrika» otrā kārta sastāv no trim ēkām, kurās kopā tiks izbūvēti 58 augstas klases dzīvokļi, un četrām rindu mājām Daugavas krastā. Līdz ar projekta otrās kārtas nodošanu tiks pilnībā pabeigta fabrikas kompleksa attīstība, papildinot Daugavas labā krasta ainavas kultūrvēsturisko nozīmi.

SIA «Ģipša fabrika» ir ASV investīciju fondu grupas «NCH» uzņēmums. «NCH» Latvijas nekustamo īpašumu tirgū darbojas jau 16 gadus, realizējusi vairākus dzīvojamo ēku, biroju un tirdzniecības centru projektus. «NCH» uzņēmumi attīsta nekustamo īpašumu projektus arī Lielbritānijā, Krievijā, Ukrainā, Bulgārijā, Moldovā, Rumānijā, Kazahstānā un Albānijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu