Mesi turpina sasniegt rezultativitātes rekordus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kārtējos četrus vārtus Spānijas čempionāta spēlē sestdien guva argentīniešu zvaigzne Lionels Mesi, palīdzot «FC Barcelona» futbolistiem pilsētas derbijā ar 4:0 (1:0) pieveikt «Espanyol FC».

Šis bija «Barcelona» komandas pēdējais mačs savā stadionā, kurā galvenā trenera amatā bija pēdējo gadu varonis Hoseps Gvardiola. Aizvadītajā cīņā Mesi precīzi sita 12., 64., 74. un 79. minūtē, tomēr divas reizes tas notika no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Spānijas čempionātā Mesi šosezon guvis jau 50 vārtus, bet kopumā viņš sezonas gaitā izcēlies ar 72 precīziem sitieniem.

Tiek uzskatīts, ka līdzšinējais vienas sezonas rezultativitātes rekords pasaulē piederēja Gerdam Milleram, kurš pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, pārstāvot Minhenes «Bayern», spēja atzīmēties ar 67 precīziem sitieniem.

«Barcelona» komandas līdzjutēji bija sagatavojuši tūkstošiem banerus, pasakoties Gvardiolam, kurš pēdējos četros gados bija padarījis vienību par labāko Eiropā.

Kā ziņots, Gvardiola 2008. gadā tika paaugstināts no «Barcelona» otrās komandas. Pirms viņa pievienošanās «Barcelona» komanda divus gadus nebija ieguvusi nevienu titulu, bet kopš tā laika vienība trīs reizes uzvarēja Spānijas čempionātā, bet divreiz - UEFA Čempionu līgā.

Citā mačā pie smagas uzvaras tika čempiontitulu jau nodrošinājusī Madrides «Real» komanda, kas ar 2:1 (0:1) izbraukumā pārspēja «Grenada», abus savus vārtus gūstot pēdējās desmit minūtēs.

Šajā mačā Krištianu Ronaldu izcēlās ar vienu precīzu sitienu no 11 metru soda sitienu atzīmes un tagad viņš Spānijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā atpaliek no Mesi jau par pieciem precīziem sitieniem.

Vienu kārtu pirms sezonas beigām Madrides «Real» komandas kontā tagad ir 97 punkti 37 spēlēs un tā par septiņiem punktiem apsteidz «Barcelona». Trešo vietu ar 61 punktu jau garantējusi «Valencia CF» komanda, kurai ar 55 punktiem seko «Malaga», bet pēc tam četru punktu robežās ir vēl četras komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu