Meteorologi brīdina: tuvākajā diennaktī būs sarežģīti laikapstākļi (92)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Novembra pēdējās dienās Latvijā pakāpeniski ienāk ziema. Kā prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi tuvākajā diennaktī Latvijā gaidāmi sarežģītāki laika apstākļi.

Meteorologi vēstī, ka ceturtdien no rīta plkst.8 Skrīveru novērojumu stacijā fiksētas vien sniega segas pēdas, savukārt tālāk uz ziemeļiem un ziemeļaustrumiem aizvien biezāka sniega sega – Cēsu apkārtnē trīs centimetri, Salacgrīvā divi centimetri, Ainažos 11 centimetri, bet Lubānā pat 13 centimetri.

Gaisa temperatūra Vidzemē jau pazeminājās līdz -0...-2 grādiem, savukārt Kurzemē vēl pieturējās +2...+4 grādu robežās.

Vēl sarežģītāki laika apstākļi Latvijā gaidāmi tuvākajā diennaktī – ceturtdien dienas vidū un pēcpusdienā nokrišņu intensitāte Latvijā nedaudz mazināsies, bet vakarā jauni nokrišņu mākoņi no dienvidrietumiem sāks šķērsot valsts teritoriju – naktī un piektdien dienā nokrišņi atkal būs ilgstoši – teritorijas lielākajā gaidāms slapjš sniegs un sniegs, arī putenis ar būtisku redzamības pasliktināšanos, tikai dienvidu rajonos nokrišņi pāries lietū, te savukārt gaidāma migla.

Sinoptiķi brīdina, ka redzamība pasliktināsies līdz 200-500 metriem.

Sniega segas biezums tuvākajā naktī vietām, galvenokārt Vidzemē, palielināsies vēl par 14-18 centimetriem.

Tā kā minimālā temperatūra gaidāma 0...-5 grādu robežās, tikai Latgalē nakts nebūs vēsāka par +3 grādiem, daudzviet uz ceļiem veidosies apledojums, savukārt uz vadiem un koku zariem slapja sniega nogulums.

Brīvdienās plašās nokrišņu zonas Latvijas teritoriju pametīs, vien atsevišķos rajonos gaidāms neliels sniegs un slapjš sniegs, bet gaisa temperatūra pazemināsies – ja naktī uz sestdienu tā gaidāma robežās no +3 grādiem jūras piekrastē līdz -8 grādiem Vidzemes ziemeļos, un dienā paaugstināsies vien par 2-3 grādiem, tad naktī uz svētdienu Vidzemes ziemeļos termometra stabiņš var noslīdēt pat līdz -10...-14 grādiem, arī dienā teritorijas lielākajā daļā pieturēsies sals, prognozē meteorologi.

Vēl vairāk sniega un spēcīgāks putenis ir gaidāms kaimiņvalstī Igaunijā, arī Somijas dienvidos, Krievijas ziemeļrietumu rajonos, sniegs sasniegs arī Maskavu. Somu līcī tuvākajā naktī austrumu puses vējš brāzmās sasniegs pat 25-30 metrus sekundē.

Ziema šajās dienās ienāk ne vien mūsu reģionā, bet Eiropas lielākajā daļā. Kā rāda gaisa temperatūras prognožu karte, naktī uz 2.decembri negatīva temperatūra tiks novērota teritorijas lielākajā daļā, daudzviet izveidosies arī sniega sega.

Komentāri (92)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu