Meteorologs par to, kur gaidāma vislabākā līgošana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vislabākais laiks līgošanai šogad būs Vidzemes rietumos un Zemgalē, kur pastāv vislielākā iespēja, ka nelīs, to intervijā laikrakstam «Diena» pastāstījis meteorologs Toms Bricis.

Viņš norādījis, ka lietus, kas būs Līgodienā, ies uz austrumiem un vakarā būs Latgalē, bet Jāņu dienas rītā līs Kurzemē.

Uz jautājumu, kurp Jāņos labāk nebraukt, viņš atbild, ka tādas vietas nav. «Tik slikts laiks, ka vispār labāk nebraukt, nebūs vērojams nevienā vietā Latvijā. Ir bijuši ekstrēmi Jāņi — ar gandrīz mīnus grādiem, vētrām un applūšanām, bet ne šogad.»

Bricis pastāstījis, ka jūnija sākums bija neparasti auksts un lietains, bet kopumā šī varētu būt parasta Latvijas vasara.

«Mums gan tā liksies pavēsa, jo divas pēdējās vasaras pieradināja pie liela karstuma. Šovasar karstuma un sausuma viļņi netiek prognozēti, taču ilgtermiņa prognozes mēdz būt ļoti neprecīzas,» tā Bricis.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu