Mežotnē iepazīstinās ar druīdu mākslu un dzīvi Baltijā (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Baltu klubs Mežotnes pilskalna svētkos piedalās ar programmu «Druīdu mākslas un dzīve Baltijā». Druīdi laikā līdz m.ē. 7.gs bija mākslas, zinātnes un Garīgās kultūras dzīves nesēji, sargātāji un uzturētāji Baltijā.

www.baltuklubs.lv

Mežotnes pilskalna svētkos Baltu klubs ierīko Druīdu ceļojuma apmetni Lielupes labajā krastā Mežotnes pils parkā, atbilstoši savas kārtas un vēsturisko tradīciju prasībām. Būs apskatāma Druīdu ceļojumu sadzīve, tērpi, rotas un aristokrātu ieroču izstāde «Baltu ieroču attīstība no bronzas laikmeta līdz m.ē. 7.gs.» Sarunas par Baltu kultūru un Druīdu atstāto kultūras mantojumu Baltijā.

Baltu klubs demonstrēs Druīdu Mākslas. Mūziku, deju, dziesmu, dzeju un pasakas no jaunās grāmatas «Baltu pasakas». Interesenti varēs iepazīties ar Druīdu filosofisko tradīciju un retāko mūzikas instrumentu Baltijā – ķeltu arfu. Baltijā tādas ir tikai divas.

24. maijā varēs apskatīt ieročus, tērpus un rotas. Turpat notiks loka un arbaleta šaušanas demonstrējumi, nodarbības un apmācības. Parkā zem ozola teicēji lasīs Baltu pasakas bērniem un tur skanēs arī dzejas uzvedums «Viņš, Viņa un Debesis» – kurtuāzā dzeja no Paula Stelpa grāmatām. Vakarā pils lielajā zālē notiks koklētāju ansambļa «Teiksma» un ķeltu arfas koncerts.

Baltu klubs Mežotnē ierodas 23.maija vakarā un uzturas pils parkā līdz 25.maija novakarei. 25.maijā varēs redzēt rotu un ieroču izstādi, sadzīvi, viesoties Druīdu mītnē un gaisotnē, kā arī plkst. 12:00 noskatīties dzejas uzvedumu «Esmu es pati» ar deju kopas «Laimītes», vokālās grupas un mūziķu piedalīšanos. Būs iespēja klausīties Druīdu Sieviešu Garīgo dzeju unikāla instrumenta – ķeltu arfas skaņu pavadījumā.

Visas darbības notiks Mežotnes pils parkā Lielupes labajā krastā atbilstoši pievienotajai programmai:

Mežotnes pils parkā druīdu apmetne, sadzīve, tērpi, rotas un mākslas. Druīdu mākslas un dzīve Baltijā.

24.05.2014.

11:00 Baltu aristokrātijas rotu un ieroču izstāde

«Ieroču attīstība no bronzas laikmeta līdz m.ē. 6-7.gs.»

12:00 Loka un arbaleta šaušanas demonstrējumi, nodarbības un apmācības.

13:00 Pils parkā zem ozola Baltu pasaku stunda. (Baltu pasakas lasa Baltu kluba teicēji.)

16:00 «Viņš, viņa un Debesis» (Kurtuāzā dzeja no P.Stelpa grāmatu lappusēm. Piedalās vokālā grupa, kokle un flauta.)

19:00 Stīgu koncerts pils lielajā zālē – (Koklētāju ansamblis «Teiksma» un ķeltu arfa.)

25.05.2014.

11:00 Baltu aristokrātijas rotu un ieroču izstāde.

12:00 «Esmu es pati» – (Uzvedums Ildzītes Magones dzejas motīvos. Piedalās Baltu kluba deju kopa «Laimītes», vokālā grupa, ķeltu arfu skandē Tīna Bērziņa, flautas pavadījums – Valda Magone. Dzeju lasa Baltu kluba balsis.)

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu