MFD Veselības centrs piedāvā jaunāko pretvēža terapiju (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sadarbībā ar Latvijas Viroterapijas centru tagad arī Rīgā, Vienības gatvē 109 ir iespējams saņemt ārstēšanos ar RIGVIR - pretvēža medikamentu ar mērķtiecīgu iedarbību uz ļaundabīgajām šūnām, nekaitējot pārējam organismam, informēja Vivita Vircava, MFD Veselības centra informācijas koordinatore.

RIGVIR ir unikāls Latvijas zinātnieku izgudrojums, pirmais medicīnas praksē ieviestais dzīvu vīrusus saturošs medikaments ar spēju atrast un iznīcināt audzēja ļaundabīgās šūnas, saglabājot pārējo šūnu veselību. Viroterapija aktivizē imūnsistēmas aizsargājošo mehānismu, kas mobilizē tās dabiskās spējas aizsargāties no nezināmas ģenētiskās informācijas, ģenētiski modificētām šūnām un audiem, tai skaitā ļaundabīgajām šūnām.

Klīniski un zinātniski noskaidrots, ka šī medikamenta jutīgie audzēji ir: melanoma, kuņģa vēzis, taisnās un resnās zarnas vēzis, aizkuņģa dziedzera vēzis, urīnpūšļa vēzis, prostatas vēzis, plaušu vēzis, nieru audzēji, dažādu veidu sarkomas: limfosarkoma, angiosarkoma, retikulsarkoma. Ir novērojumi par pozitīvu iedarbību uz: mēles audzēju, metastāzēm plaušās, metastāzēm aknās, metastāzēm galvas smadzenēs.

Ievērojot metodiskās norādes, šis preparāts var tikt kombinēts ar citiem pretvēža medikamentiem. Zāļu imūnmodulējošās īpašības var sekmēt organisma spēju atjaunoties pēc ķīmijterapijas un staru terapijas. Preparāta terapijas ietekmē uzlabojas pacientu dzīves kvalitāte. Tā terapeitiskā iedarbība spēj būt līdz par 40% efektīvāka, salīdzinot ar citiem preparātiem.

Lai uzsāktu RIGVIR terapiju, ar norīkojumu no ārsta-speciālista jāpiesākas onkologa konsultācijai, kurš izvērtēs pacienta stāvokli un izstrādās individuālu ārstēšanās plānu. Terapija notiek ambulatori injekciju veidā, pilns terapijas kurss var ilgt līdz 3 gadiem. Parasti pilnajam kursam nepieciešamas 30-40 injekcijas, taču katram pacientam nepieciešamo injekciju daudzumu izrēķina individuāli, atkarībā no diagnozes, slimības stadijas, audzēja lokalizācijas, kā arī pacienta imūnstatusa, terapiju uzsākot. Melanomas pacientiem šo terapiju finansē valsts.

Pacientiem tiek garantēta stingra konfidencialitāte.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu