Miķeļdienas gadatirgus Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Dabas muzejs

Sestdien, 25.septembrī Rīgā ar plašu kultūras programmu atzīmēs Miķeļdienu. Doma laukumā paredzēts tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus, kā arī īpašus šai dienai veltītus svētku pasākumus piedāvā arī vairāki galvaspilsētas kultūras centri, portālu «Apollo» informēja Elīna Dambekalne, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes Kultūras stratēģijas un procesa nodaļas projektu koordinatore.

25.septembrī jau no deviņiem rītā Doma laukumā varēs nobaudīt un iegādāties rudens ražas lauku labumus - ābolus, ķirbjus, cūku pupas, dzērvenes, zāļu tējas, medu, īstu lauku maizi, speķi un citus gardumus. Amatnieki piedāvās māla podus un koka karotes. Aukstajam laikam noderēs siltas vilnas zeķes, dūraiņi, šalles un segas. Miķeļdienas gadatirgū šogad piedalās 300 tirgotāji.

Desmitos no rīta Doma laukumā varēsiet dzirdēt pūtēju orķestra Rīga uzstāšanos. Uz skatuves gadatirgus apmeklētāji varēs vērot Tautas deju ansambļa Dzintariņš, Kvēle, Mazais Andžiņš, Ačkups, Saime un Gatve priekšnesumus. Muzicēs koklētāju ansamblis Kārta, folkloras deju kopa Dandari, Tautas mūzikas grupa -Kristīne Kārkle un draugi, kā arī Zaļumballes orķestris.
Svētkos ikviens aicināts līdzdarboties Sprīdīša skolas spēļu un rotaļu darbnīcā Margitas Porietes un Ernesta Spīča vadībā, kuri gaidīs savus mācekļus no 12.00 līdz 17.00. Darbosies arī Leļļu teātra darbnīca, kur varēs mācīties gatavot lelles no salmiem un linu auduma, iemēģinot gludināšanu ar ogļu gludekļiem. Ar pašu gatavotajām salmu lellēm visi aicināti piedalīties teātra spēlēšanā, izrādot Pasaules radīšanu. Miķeļdienas gadatirgū ikviens varēs mācīties atpazīt labību, graudaugus un zālājus, iepazīt tik dažādās maizes garšas un darboties ražas svaru un mēru darbnīcā.

Miķeļdienas gadatirgū Doma laukumā uz Grāmatu maiņas punktu aicina Rīgas Centrālā bibliotēka. No plkst.11.00 līdz 17.00 izlasītās un vairs nevajadzīgās grāmatas maiņas punktā bez maksas varēs apmainīt pret citām, vēl nelasītām grāmatām. Maiņas punkta darbības pamatprincips ir izlasīta grāmata pret nelasītu attiecībā viens pret vienu neatkarīgi no grāmatas autora, satura vai cenas.

Svētku gaisotnē plkst.16.00 VEF Kultūras pilī notiks atvērto durvju dienas ekskursijas ar dažādiem pārsteigumiem un plkst.17.30 Miķeļdienas koncerts ar Tautas deju ansambļa «Zelta sietiņš» un vokālā ansambļa «Momo» piedalīšanos.

26. septembrī no 12.00 līdz 15.00 rudens ražas svētki notiks arī Iļģuciemā, kultūras centra pagalmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu