Miķelis Rēdlihs: pārmaiņas bija vajadzīgas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA/Novosti

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» un Latvijas izlases uzbrucējs Miķelis Rēdlihs intervijā žurnālam «Klubs» sacījis, ka izprot hokejista Laura Dārziņa nespēlēšanu valstsvienībā.

Izlases menedžeris Māris Baldonieks nesen izteicās, ka traumētā Dārziņa gadījumā stāsts vairāk ir nevis par veselību, bet par to, vai hokejistam deg acis. Rēdlihs saka, ka ir dzirdējis šos izteikumus.

«Es arī lasīju un pabrīnījos par to citātu. Esmu runājis ar Lauri un zinu, ka viņš ir noilgojies pēc hokeja. Lauris ļoti grib spēlēt izlasē, bet saprot, ka ar slodzi ir pārforsējies. Man šķiet, ka viņš to pārdzīvo. Es Lauri pilnībā atbalstu - ja ārsts pasaka, ka plecs ir riktīgi pārpūlēts un nav ieteicama slodze, skaidrs, ka to līdz nākamajai sezonai vajag kārtīgi sadziedēt. Braukt atkal ar sāpošu plecu - tā būtu pašnāvība,» skaidro Miķelis.

Valstsvienībai nepalīdzēs arī cits uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kuram nesen ASV veikta meniska operācija, toties pēc gada izlaišanas sastāvā ir Jānis Sprukts. Rēdlihs saka, ka Sprukts ir komandas spēlētājs un allaž rūpējas par savu un citu hokejistu labklājību.

«Pagājušogad par Jāņa nespēlēšanu bija pārāk liela ažiotāža, tas tika pārāk uzpūsts. Visus iepriekšējos gadus Jānis ir palīdzējis izlasei. Un vienkārši vienu gadu personisku iemeslu dēļ netika. Es respektēju viņa lēmumu,» piebilst uzbrucējs, kurš piekrīt, ka Sprukts ir principiāls cilvēks.

«Bet tas jau ir normāli, ka neļauj sev kāpt uz galvas. Viņš grib, lai viss ir kārtībā. Šogad Jānis gribēja sakārtot apdrošināšanu. Viņš ir komandas spēlētājs arī ārpus laukuma,» uzsver Miķelis.   

Runājot par pārmaiņam izlases treneru korpusā, spēlētājs atbild, ka viss, kas notiek, ir uz labu.

«Domāju, ka viss notiek tā, kā tam jānotiek. Pārmaiņas bija vajadzīgas. Viņam [Oļegam Znarokam - a.p.] koncentrācija vairāk bija vērsta uz KHL. Varbūt mums bija jāzaudē, lai izlasē būtu pārmaiņas. Man psiholoģija ir tāda, ka viss, kas notiek, ir uz labu,» teic hokejists, kurš aizvadītajā sezonā kļuva par «Dinamo» rezultatīvāko hokejistu, 54 spēlēs sakrājot 44 punktus (13+31).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu