Nepieciešams:
Minerālūdenī sālīti gurķīši Jāņu uzkodām (16)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
gurķi
ķiploks
sāls
cukurs
dilles
upeņu lapas
ķiršu lapas
mārrutku lapas
gāzēts minerālūdens
Pagatavošana:
Gurķiem nogriež galus, ķiplokus sasmalcina (ķiploku daudzumu izvēlieties pēc patikas). Traukā kārto zaļumus, ķiplokus un gurķus. Visu pārlej ar gāzētu minerālūdeni, kuram pievienots sāls un cukurs (1 l minerālūdens + 2 ēdamkarotes sāls un 2 ēdamkarotes cukura).
Vakarā sagatavoti gurķi būs gatavi nākamajā rītā.
Izvēlieties mazākus gurķīšus vai lielākus gurķīšus sagrieziet.