Ministri uz laiku noliek mandātu. Saeima apstiprina 12 deputātus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ārkārtas sēdes laikā ceturtdien Saeima apstiprinājusi pilnvaras 12 deputātiem. Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo desmit parlamenta deputāti uz laiku nolikuši mandātu, kamēr pildīs ministru pienākumus. Tāpat Saeima apstiprinājusi deputāta pilnvaras Jānim Ādamsonam (SC) un Didzim Zemmeram (ZZS), portālu «Apollo» informēja Saeimas preses dienestā.

Didzim Zemmeram, kurš tika ievēlēts no Vidzemes vēlēšanu apgabala, deputāta pilnvaras tika apstiprinātas, jo deputāts Armands Krauze pēc paša vēlēšanās izstājās no Saeimas sastāva. Savukārt Ādamsons slimības dēļ iepriekš nebija nodevis deputāta svinīgo solījumu.

Pēc Arta Kampara, Aigara Štokenbega un Sarmītes Ēlertes deputāta mandāta nolikšanas uz ministru amatu pildīšanas laiku, par Saeimas deputātiem šodien apstiprināti Ansis Saliņš, Aivars Volfs un Jānis Reirs - viņi ievēlēti no «Vienotības» saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā. Linda Mūrniece šodien uz laiku iestājās Saeimas sastāvā, jo Ģirts Valdis Kristovskis apstiprināts valdībā ārlietu ministra amatā.

Raimondam Vējonim kļūstot par vides ministru, šodien Saeimas sastāvā uz laiku iestājās arī ZZS Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētais Māris Dzelzskalns. Tāpat 10. Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku tika apstiprinātas Laimim Šāvējam un Guntim Rozītim (ZZS), jo arī Jānis Dūklavs un Uldis Augulis apstiprināti Valda Dombrovska vadītajā valdībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu