Ministrija konstatē kiberuzbrukumu no Francijas IP; izdodas atvairīt (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Aizsardzības ministrija (AM) pagājušonedēļ konstatējusi mērķtiecīgu kiberuzbrukumu datorsistēmai un veiksmīgi to atvairījusi, portāls «Apollo» uzzināja ministrijā.

AM informācijas tehnoloģiju speciālisti ir konstatējuši, ka kiberuzbrukumi ir veikti mērķtiecīgi, lai piekļūtu AM darbinieku elektroniskā pasta sistēmai, uzlaužot to lietotāju paroles.

AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Dace Kundrāte portālu «Apollo» informēja, ka kiberuzbrukums tika veikts no interneta protokola (IP) adreses, kas reģistrēta Francijā.

AM valsts sekretārs Jānis Sārts norāda: «Esmu gandarīts, ka savlaicīgi spējam konstatēt šādus mēģinājumus ietekmēt AM datorsistēmu un novērt tālākas sekas. Nenoliedzami mums ir jābūt gataviem šādiem kiberuzbrukumiem informācijas sistēmām, kas rada apdraudējumu kā personu, tā datu drošībai. Tādēļ ir uzteicama atbildīgo institūciju un speciālistu spēja operatīvi iesaistīties un rast risinājumu, lai turpmāk nepieļautu šādus uzbrukumus mūsu datorsistēmai.»

Sārts uzsver, ka arī turpmāk AM sadarbosies ar citu valstu kiberdrošības institūcijām un ekspertiem, lai atklātu uzbrukuma izcelsmi.

Par notikušo tika informēta Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija – «CERT.LV», kas veic turpmāko lietas izmeklēšanu un apstākļu noskaidrošanu.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu