Ministrs: ir kāds «kliedzošs gadījums», kas saistīts ar tiesu izpildītāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) atklāj, ka atsevišķi tiesu izpildītāji rupji pārsniedz savas pilnvaras. Viņš sola, ka jau tuvākajā laikā sabiedrība uzzinās par kliedzošu gadījumu, kas saistīts kāda tiesu izpildītāja darbību.

Sarunā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» Štokenbergs atzina, ka sistēma, kā tiesu izpildītāji patlaban pelna, nav noregulēta. «Ja runājam par atlīdzības apmēriem [tiesu izpildītājiem], likumā nav noregulēts, no kā tiek rēķināta šī atlīdzība,» stāstīja ministrs.

Štokenbergs norādīja, ka viņš jau ir ierosinājis grozījumus, kas paredzēs precīzu formulu, kā tiks aprēķināta atlīdzība tiesu izpildītājiem. «Tas samazinās iespēju viņiem tikt pie neizskaidrojami lielas atlīdzības,» – pauda viņš.

Tāpat ministrs atklāja, ka atsevišķi tiesu izpildītāji rupji pārsniedz savas pilnvaras. «Varu atklāt, ka tuvākajā laikā tiks ierosināts kriminālprocess par kādu absolūti kliedzošu gadījumu. To varētu pat nosaukt par reiderismu,» atklāja ministrs.

Daži tiesu izpildītāji gada laikā kļūst par miljonāriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu