Ministrs izsaka līdzjūtību Rēzeknes traģēdijā bojā gājušo tuviniekiem (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) izsaka līdzjūtību abu Rēzeknes traģēdijā bojā gājušo bērniem, tuviniekiem un arī bojā gājušās sievietes kolēģiem Valsts robežsardzes koledžā. Rēzeknē vīrs nolaupījis un pēc tam nošāvis savu bijušos sievu, bet pats izdarījis pašnāvību.

«Ir notikusi liela traģēdija, un par bāreņiem ir palikuši divi bērni, kuriem notikušais ir liels pārdzīvojums. Vecākus bērniem nevar aizstāt neviens, un šāda traģēdija nekādā gadījumā nav izmērāma naudas izteiksmē, tomēr nelielu atspaidu tuviniekiem dos pagājušā gada decembrī pieņemtie Iekšlietu ministrijas izstrādātie grozījumi,» sacīja ministrs.

Kā norādīja Kozlovskis, izstrādātie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā ļaus bojā gājušās Valsts robežsardzes koledžas amatpersonas tuviniekiem saņemt kompensāciju 12 amatpersonu mēnešalgu apmērā, bet ne mazāku kā 10 000 eiro.

Likumprojekts paredz jaunu normu, ka valsts rūpēsies par Iekšlietu ministrijas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm 24 stundas diennaktī, kamēr vien amatpersona atrodas dienestā, sacīja Kozlovskis.

Jau ziņots, ka 10.aprīlī ap dienas vidu Rēzeknē, Krimuldas ielā, kāds 1979.gadā dzimis vīrietis, piedraudot ar zagtu pistoli, nolaupīja savu bijušo sievu, 1979.gadā dzimušu sievieti.

Šodien Valsts policija aģentūrai LETA apstiprināja, ka Rēzeknē nolaupīto Valsts robežsardzes koledžas darbinieci bijušais vīrs nošāvis un pēc tam izdarījis pašnāvību.

Nošautā darbiniece ir bijusi pozitīvi novērtēta ilggadēja robežsardzes darbiniece, virsniece, kura koledžā nodrošinājusi izglītības procesu, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu