Mirotičs kļuvis par ULEB Eirolīgas oktobra vērtīgāko spēlētāju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā oktobra vērtīgāko spēlētāju nosaukts Nikola Mirotičs no Spānijas komandas Madrides «Real».

22 gadus vecais Mirotičs palīdzēja «Real» komandai izcīnīt uzvaru visās trijās mēneša laikā aizvadītajās spēlēs, turklāt savāca vidēji 26,3 efektivitātes koeficienta punktus. Pēc trim kārtām viņš līgas labāko 15 spēlētāju vidū ir desmit statistikas rādītājos.

Sākotnēji «Real» ar 83:63 izbraukumā pieveica Lietuvas komandu Kauņas «Žalgiris», Mirotičam gūstot 17 efektivitātes koeficienta punktus. Nedēļu vēlāk «Real» ar 98:58 sagrāva Vācijas komandu Bambergas «Brose Baskets», bet uzbrucējs nieka 17 minūtēs tika pie 22 efektivitātes koeficienta punktiem. Savukārt noslēdzošajā mačā Madrides klubs ar 93:74 pārspēja Itālijas vienību «EA7 Emporio Armani», bet Mirotičs tika pie 28 efektivitātes koeficienta punktiem.

Vidēji mačā Mirotičs guvis 16,3 punktus, realizējot 71,4% divpunktu metienu un 91,7% tālmetienu. Tāpat viņš izcīnījis vidēji 6,3 atlēkušās bumbas un pieļāvis vien divas kļūdas trijos mačos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu