Mirusi Deli grupveida izvarošanas upure: cilvēkus aicina saglabāt mieru (71)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Singapūras slimnīcā sestdien mirusi 23 gadus vecā sieviete, kura 16.decembrī autobusā Deli cieta grupveida izvarošanā.

Nežēlīgais noziegums pamatīgi šokēja Indijas sabiedrību, un sekojošajos protestos tika nogalināts viens policists.

Izskanot skumjajai ziņai, ka cietusī mirusi, Deli centrā slēgti vairāki rajoni un varasiestādes aicina ļaudis saglabāt mieru.

Cietusī Singapūrā tika nogādāta ceturtdien. Iepriekš Deli viņai bija veiktas trīs operācijas.

Saistībā ar 16.decembra notikumiem aizturēti seši vīrieši, bet no pienākumu pildīšanas atstādināti divi likumsargi.

Sagaidāms, ka sievietes mirstīgās atliekas tiks nogādātas Indijā.

Kā noskaidrojusi policija, sievietes izvarošana ilgusi teju stundu. Gan šī sieviete, gan viņas pavadonis sisti ar dzelzs stieņiem un pēcāk izmesti uz ielas.

Indijā pagājušā gada laikā reģistrēto 256 329 vardarbīgo noziegumu vidū 228 650 pastrādāti pret sievietēm, liecina oficiālā statistika. Deli šogad reģistrēts 661 izvarošanas gadījums, un tas ir par 17% vairāk nekā pērn.

Lai uzlabotu sieviešu drošību Deli, policija uzsākusi nakts patruļas, pārbaudot autobusu vadītājus, kā arī aizliedzot autobusos ierīkot aizkarus vai tonētos stiklus.

Pēc 16.decembra notikumiem izveidotas divas komitejas - viena centīsies rast iespējas paātrināt to lietu izskatīšanu, kuras saistītas ar seksuāliem uzbrukumiem pret sievietēm, bet otra izmeklēs apstākļus, kas noveda pie traģiskā uzbrukuma Deli.

Protestētāji tikmēr uzstāj, ka nebūs gana ar valdības solījumiem pieprasīt apsūdzētajiem mūža ieslodzījumu, un daudzi uzskata, ka būtu jāpiespriež nāvessods.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu