Mirusi Kaķsieviete Erta Kita

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

82 gadu vecumā mirusi aktrise Erta Kita — viņa bija viena no pirmajām aktrisēm, kas pagājušā gadsimta sešdesmito gadu seriālā atveidoja Betmena draudzeni Kaķsievieti. Pēdējā laikā aktrise ārstējās no vēža kādā Ņujorkas slimnīcā.

Dejotāja, aktrise un dziedātāja Erta Kita savas ilgās karjeras laikā saņēmusi divas «Emmy» balvas, neskaitāmas «Tony» nominācijas un divas «Grammy» nominācijas.

Savu karjeru viņa sāka kā dejotāja grupā «Ketrīna Danhema», vēlāk tika uzaicināta uz Brodveju, kur debitēja mūziklā «1952. gada jaunās sejas». Viņas pirmais muzikālais albums iznāca 1954. gadā, tas saucās «RCA Victor Presents Eartha Kitt». Savu pirmo lielo kinolomu aktrise nospēlēja 1958. gadā filmā «St. Louis Blues».

Plašu popularitāti aktrise ieguva pēc tam, kad pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados seriālā atveidoja Betmena draudzeni Kaķsievieti.

Orsons Velss reiz viņu nodēvējis par «visapbrīnojamāko sievieti pasaulē».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu