Mirusi slavenā bērnu grāmatu autore Dzidra Rinkule-Zemzare

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien mirusi pazīstamā latviešu bērnu grāmatu autore un māksliniece Dzidra Rinkule-Zemzare, portāls «Apollo» noskaidroja Latvijas Rakstnieku savienībā.

Rinkule-Zemzare dzimusi 1920. gada 8. jūlijā poligrāfista, tirdzniecības strādnieka un skolotājas ģimenē. Jau skolas gados Rinkule-Zemzare pievērsusies literārajai daiļradei un vēlāk, daudzus gadus strādājot skolā, tuvinājusies bērnu literatūrai.

1942. gadā rakstniece iestājās Filoloģijas fakultātes Baltu valodu nodaļā, bet 1948. gadā no universitātes izstājās. Studiju gados publicēti daži rakstnieces dzejoļi, bet nopietnam literāram darbam rakstniece pievērsās piecdesmito gadu sākumā.

Tūlīt pēc Otrā pasaules kara Rinkule-Zemzare kļuva par skolotāju Rīgas Jūrmalas 3. pamatskolā, vēlāk Rīgas 21. vidusskolā un E. Dārziņa mūzikas vidusskolā. Vērojumi skolotājas darbā rakstniecei deva vielu daiļradei. To rosināja arī aktīva līdzdalība žurnālos «Bērnība» un «Zīlīte».

Rinkule-Zemzare rakstījusi dažādos žanros, taču galvenokārt pievērsusies bērnu literatūrai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu