Mobilā aplikācija atvieglos tuvinieku aprūpi mājās (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Samariešu apvienība izveidojusi Latvijā pirmo aplikāciju mobilajiem telefoniem, kurā ietverta praktiska informācija par aprūpes sniegšanu. «Prast palīdzēt» aplikācija ar aprakstiem un pamācībām sniedz iespēju aprūpēt līdzcilvēku mājas apstākļos.

Šāda veida aplikācija izveidota, lai uzlabotu dzīves apstākļus personām, kuras dažādu ierobežojumu dēļ (invaliditāte, smaga slimība, rehabilitācija) nespēj veikt ikdienā ierastas darbības. Aplikāciju «Prast palīdzēt» iespējams bez maksas lejupielādē Google Play un to var izmantot Android vidē.

«Latvijā ir vairāki desmiti tūkstošu vecu ļaužu un invalīdu, kuriem ir nepieciešama palīdzība. Daudziem palīdzību var sniegt profesionāli aprūpētāji, kā to ikdienā dara vairāk nekā 300 Samariešu aprūpētāju. Bet tas nav iespējams visur, tādēļ mēs Latvijā varam būt lepni par tik daudziem radiem, draugiem, kaimiņiem, kuri ikdienā neatsaka un palīdz saviem tuvākajiem atnesot pārtiku, palīdzot apģērbties, nomazgāties.

Ir ārkārtīgi svarīgi palīdzēt, bet vienlīdz svarīgi ir palīdzēt tā, lai nenodarītu pāri sev un cilvēkam, kuram palīdzam. Mācot aprūpes paņēmienus aprūpētājiem un piederīgajiem Samariešu Mācību centrā sapratām, ka visus interesentus klātienē apmācīt nespēsim. Tāpat sapratām, ka daudzas no lietām, ko ikdienā nedara, var piemirsties, tādēļ ir ārkārtīgi svarīgi, lai katram labam Samarietim, kas aprūpē savu tuvāko pilsētā vai laukos, vienmēr »pa rokai» būtu atgādinājums vai vismaz pirmā instrukcija par to, kā palīdzēt pareizi- šajā gadījumā mājas lapas vai aplikācijas veidā.» stāsta Latvijas Samariešu apvienības valdes loceklis Andris Bērziņš.

Aplikācijā ietverta arī informācija kā pareizi sniegt pirmo palīdzību nelaimes gadījumos un sadzīves traumās. Šāda veida zināšanas palīdzēs neapjukt un palīdzēt līdzcilvēkiem kritiskā brīdī.

www.prastpalidzet.lv

Aplikācija un mājaslapa tapusi pateicoties AS «Latvijas Valsts meži» atbalstam, tehniskais risinājums- Media House un Digicomm .

Biedrība «Latvijas Samariešu apvienība» (LSA) ir brīvprātīga, inovatīva, dinamiska, politiski un reliģiski neatkarīga, kompetenta un uz praktisku rīcību orientēta nevalstiska sabiedriskā labuma organizācija, kuras devīze ir «Palīdzēt dzīvot!». Biedrība savus mērķus īsteno piedāvājot sociālos pakalpojumus, aprūpes un pirmās palīdzības kursu un realizējot labdarības projektus. Šis ir viens no vairākiem projektiem, kurus LSA ir uzsākusi un realizējusi pēdējo gadu laikā, lai uzlabotu dzīves kvalitāti personām, kuras slimības vai vecuma dēļ ir nonākušas aprūpējamo lomā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu