<i>Mohito</i> putas ar vaniļas mērci (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ticējums vēsta, ka klusajā sestdienā visām saimniecēm bija jāvāra olas, tad nākošā gadā varēja labi satikt ar saimi un kaimiņiem. Tas vēlreiz pierāda, ka mīlestība un saticība iet caur vēderu. Tieši tāpēc restorānu tīkls «Tex-Mex» un jaunatvērtais restorāns «Tex-Mex Republic» piedāvā divas ēdienu receptes, lai jūsu nākamais gads ar saviem tuviniekiem būtu saticīgs. Priecīgus svētkus!

Mohito putas ar vaniļas mērci

Nepieciešams:

  • Ūdens 200 ml.
  • Piparmētra 20 gr.
  • Laims 2 gab.
  • Želatīns 20 gr.
  • Cukurs 40 gr.
  • Vanilas mērce:
  • Piens 300 ml.
  • Olas 2 gab.
  • Milti 1 tējkarote
  • Cukurs 60 gr.
  • Vaniļjas cukurs 15 gr.

Pagatavošana:

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno piparmētras un vāra uz lēnas uguns 2 – 3 minūtes, pēc tam atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pievieno Laima sulu un uzbriedinātu želatīnu. Kad tas sāk sabiezēt - sāk putot gaisīgās putās un visu atdzesē.

Vaniļas mērce: Katlā uzvāra pienu ar vaniļas cukuru, olas atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru un pievieno miltus. Saputotās olas pievieno pienam un visu maisa, kamēr mērce sāk biezēt.

Pasniegšana: Vaniļas mērci atdzesē un liek porciju traukā, pa virsu liek saputotās putas. Dekorē ar piparmētras lapiņu un Laima sukādēm.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu