«Mona De Bo» pēdējais koncerts «Summer Sound» festivālā Liepājā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sandis Vāgners

Eksperimentālā roka dueta «Mona De Bo» koncerts šopiektdien festivālā «Summer Sound» Liepājā būs grupas pēdējā uzstāšanās Latvijā pirms darbības pārtraukšanas uz nenoteiktu laiku.

«Mona De Bo» nekādā gadījumā nav beigusi savu darbību. Lēmums ieturēt pauzi drīzāk balstīts vēlmē koncentrēties uz citām, ar grupu tieši nesaistītām lietām,» skaidro bundzinieks Edgars Eihmanis. 

«Edgars Rubenis ir iestājies Hāgas Konservatorijā, es turpināšu mācības Amsterdamas Universitātē. Ņemot vērā šos apstākļus, grupas «uzturēšana» vēlamā līmenī mums šobrīd šķiet neiespējama. Uzskatām, ka pārtraukums no koncertiem un mēģinājumiem nāks par labu mums pašiem, mūsu mācībām Holandē, kā arī «Monai-pēc-nenoteikta-laika»,» uzskata Eihmanis. «Gribam teikt lielu paldies visiem, ar ko mums bija iespēja strādāt pēdējo pusgadu. Šis laiks bija brīnišķīgs gan muzikāli, gan cilvēciski. Mēs pat negaidījām.»

Ģitārists Edgars Rubenis un bundzinieks Edgars Eihmanis nodibināja «Mona De Bo» 2005. gadā. Duets daudz koncertējis Latvijā un tuvākajās kaimiņvalstīs, kā arī 2008. gadā piedalījās nozīmīgajā mūzikas industrijas konferencē «SXSW» Ostinā, Teksasā, kur «Mona De Bo» uzstāšanos atzinīgi novērtēja britu radiostacijas «BBC 6 Music» ētera personība Toms Robinsons.

Līdz šim duets izdevis trīs albumus, jaunākais no tiem «Pag Pag» nāca klajā šā gada janvārī digitālā formātā, bet martā arī vinila platē. 

Šopavasar «Mona De Bo» papildināja savu koncertsastāvu ar ģitāristu Arni Račinski, taustiņinstrumentālistu Pauli Grīnhofu un pūšamo instrumentu sekciju. Šādā sastāvā ansamblis ar panākumiem uzstājās Rīgas koncertzālē «Palladium» un Baltijas lielākajā mūzikas konferencē «Tallinn Music Week».  Pēc konferences ieteikmīgais amerikāņu mūzikas žurnāls «Filter Magazine» minēja «Mona De Bo» koncertu kā vienu no spilgtākajiem notikumiem šajā pasākumā. 

«Mona De Bo» diskogrāfija:

«Mona De Bo» (2008, Rudolph Records)
«Nekavējies, šīs ir spēles ar tevi» (2010, I Love You Records)
«Pag Pag» (2012, I Love You Records)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu