Motokrosistam Karro 13. vieta PČ ceturtajā posmā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas sportists Matīss Karro šodien ieguva 13. vietu Itālijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā ceturtā posma sacensībās prestižākajā MXGP klasē.

Tikmēr cits Latvijas sportists «Latvia Husqvarna Racing» komandu pārstāvošais Augusts Justs ieņēma priekšpēdējo, 29. vietu.

Pirmajā braucienā Karro no «Wilvo Forkrent KTM» komandas ierindojās 13. vietā, lai gan tā laikā viņam ar akmeni tika pārsists pirksts, turklāt tika piedzīvots arī kritiens, kas liedza iespēju pacīnīties par pirmo desmitnieku. Tikmēr A. Justs starp 30 sportistiem pirmajā braucienā finišēja 23. pozīcijā.

Savukārt otrajā braucienā latviešiem neizdevās uzlabot savus rezultātus, jo Karro ierindojās 14. vietā, kamēr A. Justs no sacensībām izstājās.

Tikmēr par posma uzvarētāju kļuva beļģis Klements Dezāls.

Šajā posmā Karro izdevās tikt pie 15 kopvērtējuma punktiem, kamēr A. Justs neizcīnīja nevienu.

Pašreizējais pasaules čempionāta līderis ar 175 punktiem ir septiņkārtējais pasaules čempions Antonio Kairoli no Itālijas, bet Karro ar 43 punktiem ir 17. vietā, kamēr A. Justs šīs sezonas četros posmos ticis pie desmit punktiem un ir 22. pozīcijā.

Tikmēr MX2 klasē šo sacensību debitants talantīgais latvietis Pauls Jonass («KTM Marchetti») izcīnīja 17. vietu, kamēr Roberts Justs («Latvia Husqvarna Racing») ieņēma 23. pozīciju.

Pirmā brauciena laikā Jonass paspēja pat iebraukt pirmajā desmitniekā, taču beigās bija spiests samierināties ar 12. vietu, kamēr R. Justs bija četras pozīcijas zemāk.

Otrajā braucienā latviešiem vairs neveicās tik labi, jo Jonass piedzīvoja kritienu, kas lika izstāties no sacensībām, kamēr piecus apļus pirms finiša nācās izstāties arī R. Justam.

Savā debijas posmā Jonass tika pie deviņiem kopvērtējuma ieskaites punktiem, kamēr R.Justs - pie pieciem.

Ar 25 punktiem R. Justs čempionāta kopvērtējumā ieņem 21. vietu, kamēr Jonass, piedaloties tikai vienā posmā, ir trīs pozīcijas zemāk.

Sezona līdz septembrim risināsies 18 posmu garumā. Pēc sezonas septembra beigās Ķeguma trasē «Zelta zirgs» risināsies prestižais pasaules Nāciju kauss motokrosā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu