Motokrosists Jonass kļuvis par pasaules čempionu junioriem (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass šodien Čehijā kļuva par pasaules čempionu junioriem 125 kubikcentimetru klasē.

Pirmajā finālbraucienā Jonass izcīnīja uzvaru, par nieka 0,239 sekundēm apsteidzot Nikolā Derkūru no Francijas, bet otrajā finālbraucienā latvietim otrā vieta 9,574 sekundes aiz Kalvina Vlānderena no Nīderlandes.

Pirms gada Bulgārijā Jonass šajā pašā klasē pasaules čempionātā izcīnīja trešo vietu, bet vēl gadu pirms tam viņš kļuva par čempionu 85 kubikcentimetru klasē.

Tikmēr cits Latvijas pārstāvis šajā klasē Kristers Drevinskis pirmajā un otrajā braucienā ieņēma 27. vietu, bet Tomass Šileika pēc nefinišēšanas pirmajā braucienā, kurā viņš tika klasificēts 35. vietā, otrajā piegājienā tika pie 28. pozīcijas.

Jau ziņots, ka sestdien kvalifikācijas sacensības 65 kubikcentimetru klasē nepārvarēja Kristiāns Freimanis un Ralfs Edgars Ozoliņš, bet 85 kubikcentimetru klasē tāds pats liktenis piemeklēja Artjomu Trofimovu, Dmitriju Goršanovu, Kārli Kalēju, Raineru Žuku un Kristu Janiseli.

Jonass šobrīd ar 143 punktiem ir pārliecinošs Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderis, tuvāko sekotāju Vlānderenu apsteidzot par 29 punktiem. Tikmēr Šileika kopvērtējumā ar iekrātiem 46 punktiem ieņem devīto pozīciju, bet Drevinskis ar pieciem punktiem ir 36. vietā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu